USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone'u Daha Verimli Kullanabilmeniz İçin 10 Tüyo

Apple'ın göz bebeği iPhone'lar, şirketin tanıttığı özellikler dışında pek çok spesifik yeteneğe sahip. Her sene sadece yeni bir iPhone serisi ile karşılaşmıyoruz, aynı zamanda pratik özelliklerle de tanışıyoruz. Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız, bu iPhone tüyolarına

iPhone'u Daha Verimli Kullanabilmeniz İçin 10 Tüyo
01-04-2024 14:47
Google News

Akıllı ÖZETİ| telefonların sık duyduğumuz tüyolarının hayatımızı kolaylaştırmasını ve zaman kazandırmasını beklemek çok normal. Çünkü her yıl yeni bir model tanıtan akıllı telefon üreticileri, aynı zamanda kullanıcılara pratiklik sağlayan özellikleri de duyuruyor. Tıpkı Apple gibi.

iPhone, arayüz konusunda pek çok markaya ilham olmaya devam ediyor. Bu arayüzü verimli kullanmanın pek çok yolu var elbette. Eğer bir Apple kullanıcısıysanız, sık sık kullanacağınız iPhone tüyolarına göz atabilirsiniz.

İşinize yarayabilecek iPhone tüyoları:

iphone

Harflerden rakam ve sembollere hızlı bir şekilde geçebilirsiniz.Hesap makinesi uygulamasında son haneyi tek bir hareketle silebilirsiniz."Arkaya Dokun" özelliğine farklı kısayollar atayabilirsiniz.Medya sesini hassas bir şekilde ayarlayabilirsiniz.iMessage kullanırken hızlı bir şekilde fotoğraf gönderebilirsiniz.Sistem uygulamalarında hızlıca menü atlayabilirsinizSaat uygulamasında bulunan sayacı daha hızlı ayarlayabilirsiniz."Kestirmeler" uygulaması ile zaman kazanabilirsiniz.Fotoğraflarınıza uyguladığınız düzenlemeleri kopyalayıp başka fotoğraflara yapıştırabilirsiniz.Fotoğrafları "Düzenle" menüsü olmadan kırpabilirsiniz.Harflerden rakam ve sembollere hızlı bir şekilde geçebilirsiniz.

iphone

Eğer klavyede yazı yazarken sembol veya rakam kullanacaksanız, klavyenin sol altında bulunan "123" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu butona tıklayıp harflere tekrar geçmemek için küçük ama etkili bir tüyomuz var.

Harf klavyesindeyken "123" butonuna basılı tutarak istediğiniz rakam ve sembole tıklayın, ardından basılı tutmayı bırakın ve yazı yazmaya devam edin. Bu tüyo ile klavyeler arası geçiş süresini bir nebze de olsa kısabilirsiniz.

Hesap makinesi uygulamasında son haneyi tek bir hareketle silebilirsiniz.

iphone hesap makinesi

Hesap makinesinde herhangi bir işlem yaparken son rakamı yanlış yazdığımızda genellikle tüm işlemi sıfırlarız ve baştan başlamak zorunda kalırız. Ancak bu iPhone tüyosu ile artık buna gerek kalmayacak.

Hesaplama yaparken son rakamı silmek için sonuç kısmının üzerinde sadece bir kez sağdan sola doğru kaydırın. Böylelikle tüm işlemi sıfırlamaya gerek kalmadan kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bunu diğer rakamları silmek için de kullanabilirsiniz.

"Arkaya dokun" özelliğine farklı kısayollar atayabilirsiniz.