USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iOS 17.5'in Beta Sürümü Yayımlandı: İşte Yenilikler!

iOS 18'in tanıtılmasından önce yayımlanacak son iOS 17 sürümü iOS 17.5'in beta versiyonu çıktı. Yeni sürüm, Avrupa'da direkt sitelerden uygulama indirme de dahil bazı yenilikleri iPhone kullanıcılarına getirecek.

iOS 17.5'in Beta Sürümü Yayımlandı: İşte Yenilikler!
03-04-2024 10:32
Google News

Apple, ÖZETİ| Haziran 2023’te tanıttığı ve geçen sonbaharda kullanıma sunduğu işletim sistemi sürümü iOS 17’ye düzenli olarak güncellemeler getiriyordu. Son olarak mart ayı başında özellikle Avrupa Birliği kullanıcılarını yakından ilgilendiren iOS 17.4 güncellemesi kullanıma sunulmuştu.

Şimdi ise iOS 17.5’in beta sürümü geliştiriciler için çıkış yaptı. Aslında iOS 17’nin neredeyse bütün özellikleri önceki güncellemelerle kullanıma sunulmuştu. Yeni sürüm, çok büyük yenilikler içermese de bazı küçük özellikleri iPhone kullanıcılarına getirecek. Gelin bunlara birlikte göz atalım.

iOS 17.5’te öne çıkan yenilikler

Avrupa’da direkt olarak internet sitesinden uygulama indirme

iOS 17.5, Avrupa Birliği’nin “Dijital Hizmetler Yasası” kapsamında kıtadaki kullanıcılara önemli bir imkân tanıyacak. İlk olarak geçen yıl duyurulan “Web Dağıtımı” isimli bu özellik, internet sitelerinden uygulama indirmeye yarıyor. Yani Avrupalı bir kullanıcı, direkt olarak bir geliştiricinin kendi sitesinden uygulamayı indirebilecek.

Tabii ki bu geliştiricilerin bazı şartları da karşılaması gerekecek. Bunlar arasında Apple’ın geliştirici programının bir üyesi olmak, uygulamanın AB’de bir milyon indirmeye sahip olması ve veri toplama konusunda şeffaflıklar yer alıyor. Bunların güvenlik için önemli olduğunu söyleyebiliriz. Siteden indirmenin sadece Avrupa’ya özel olacağının tekrar altını çizelim.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Helldivers 2'nin PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Geldi
Helldivers 2'nin PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Geldi

Sony, Helldivers 2'nin PC sürümü için bir kez daha PSN hesabı zorunluluğu getirdi. Oyuncuların tepkisini çeken olayın nedeni, "güvenlik" olarak gösterildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu