USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Intel, Almanya'da fabrika kurayım derken 6 bin yıllık mezar keşfetti! Çalışmalar durdu

Intel'in Almanya'daki yeni çip fabrikası inşaat alanında, 6 bin yıllık mezar topluluğu keşfedildi ve çalışmalar ertelendi. İşte detaylar...

Intel, Almanya'da fabrika kurayım derken 6 bin yıllık mezar keşfetti! Çalışmalar durdu
23-03-2024 20:37
Google News

Intel'in ÖZETİ| Almanya'nın Magdeburg kentinde milyar dolarlık çip fabrikası inşa etmeyi planladığı alanda arkeologlar, iki tarih öncesi mezar tepesi keşfetti. Arkeologlar, 300 hektarlık endüstri parkı alanında çalışmalara başlamadan önce bölgeyi inceledi ve yaklaşık 6 bin yıllık iki büyük ahşap mezar odası buldu. Bu mezar odalarında birden fazla insan ve ilginç hayvan kalıntılarına rastlandı.

Intel'in Almanya'daki çip fabrikası inşaatında, 6 bin yıllık mezarlar keşfedildi

Mezar odalarında çok sayıda insan ve hayvan kalıntıları bulundu. Bu odalar, büyük ahşap yapılar olarak tanımlanıyor ve yaklaşık 20 ve 30 metre uzunluğunda. Bu yapılar, Magdeburg'daki önerilen Intel tesisinin yakınında, birbirinden 200 metre uzaklıkta inşa edilmiş.

Intel almanya mezar

İnşaatları, M.Ö. 4100 ile 3600 yılları arasında Orta Almanya ve Bohemya'da hakim olan Baalberg halkı tarafından yapıldığı düşünülüyor. Arkeologların yaptığı araştırmalar, Globular Amphora Kültürü (M.Ö. 3300 – 2800) sırasında bu mezar tepeleri arasında ritüel geçit törenleri için bir koridor oluşturulduğunu gösteriyor.



ABD, Intel'e 8.5 milyar dolarlık dev fon ayırdı! İşte sebebi

ABD, Intel'e 8.5 milyar dolarlık dev fon ayırdı! İşte sebebi

Intel, CHIPS Yasası kapsamında ABD hükümetinden 8.5 milyar dolarlık fon alacak. Peki, ABD'deki çip üretim tesislerini nasıl genişletecek?

Ayrıca, arkeologlar bir insan iskeletinin önünde, hayvanların çektiği bir araba ve sürücü imajını yaratan “araba mezarı” tipi bir Neolitik mezar bulduklarını düşünüyorlar. İnsan kalıntılarının 35-40 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu ve hayvanların öldürüldüğü sırada 2-3 yaşlarında olduğu belirtiliyor.

Bu keşif, bazen arkeolojik bulguların ilişkili yapı projelerinde önemli gecikmelere neden olduğu göz önüne alındığında, Intel yönetiminin endişelerine yol açabilir. Ancak Almanya Arkeoloji Ofisi'nin basın açıklamasında olası gecikmelerden bahsedilmiyor.

Araştırma ve kazılar geçen yıl başladı ve bu Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. Intel'in Magdeburg'daki fabrika inşaatının arkeolojik keşifler nedeniyle herhangi bir gecikmeye uğrayıp uğramayacağı konusu şu an için belirsizliğini koruyor.

Bu durum, teknoloji ve tarih arasındaki etkileşimi ve endüstriyel gelişimin kültürel mirasa olan etkisini vurguluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Başka Bir Aktiviyle Meşgul Olunca Neden Acımızı Unuturuz?
Başka Bir Aktiviyle Meşgul Olunca Neden Acımızı Unuturuz?

Spor esnasında müzik dinlemek veya dayanılmaz bir karın ağrısıyla boğuşurken beynimizi başka şeylerle meşgul etmek, genellikle hissettiğimiz ağrıyı ve yaşadığımız zorluğu unutabilmemize büyük oranda yardımcı olur.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu