USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İnsanların Kafeste Olduğu Hayvanat Bahçesi - Webtekno

Sırf zevk için hayvanları sıkışık kafeslere koyan, doğasından ayıran hayvanat bahçelerinin tam tersi bir yerden bahsedeceğiz. Çin'deki bir hayvanat bahçesinde hayvanlar dışarıda duruyor, insanlar kafeste!

İnsanların Kafeste Olduğu Hayvanat Bahçesi - Webtekno
04-02-2024 23:02
Google News

Çin'in ÖZETİ| Chongqing şehrinde bulunan bu yere insanat bahçesi dememiz sanki daha doğru olur. Burası, insanları kafeslere kapatarak benzersiz bir deneyim sunuyor, alışılmışın aksine siz hayvanları değil, hayvanlar sizi izliyor. 

Hayvanat bahçeleri, uzun yıllardır hayvanları doğal ortamlarından alarak küçücük bir kafese koyan âdeta birer hapishane. Bu zulme dur diyerek yıllardır hayvanları zorla sergiye çıkarmanın etikliğinden bahsetmiyoruz bile.

Çin'deki bu bahçeyi mantıkta aynı olduğu için desteklemiyoruz, hatta tamamen özgür olmalarına rağmen hayvanların sinirini bozan bir durum olduğu da ortada.

Hayvanların doğal ortamda dolaştığı bu sistem, birçok ülkede de faaliyette.

hayvanat bahçesi

Can dostlarımız, bu zalimce zevk yüzünden doğal yaşam ortamlarının dışında kafeslerde ömürlerini geçiriyorlar. Geçmiş yıllarda küçük kafeslerde yaşamaktan dolayı depresyona giren, beslenme sorunları yaşayan ve hatta hayatını kaybeden hayvanlar konusunda birçok üzücü olaya da tanık olduk. 

Bu koşulların ne kadar korkunç olduğu ise ayrı bir konu. Umuyoruz ki bu güzel canları doğal yaşamlarından uzaklaştırıp kafeslere hapsetme anlayışı bir an önce son bulur.

hayvanat bahçesi

Lehe Ledu adındaki bu hayvanat bahçesi, hayvanlara doğal ortamlarında özgürce dolaşma olanağı tanımak adına bir yaklaşım benimsiyor.