USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı: Bilgileri nasıl elde ettiğini açıklamalı

Haber 7 - İçişleri Bakanlığı: (Kılıçdaroğlu'nun seçmen bilgisi iddiası) YSK'da olmayan bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamalı, aksi takdirde suç duyurusunda bulunulacak.

İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı: Bilgileri nasıl elde ettiğini açıklamalı
10-08-2022 20:35
Google News

İçişleri ÖZETİ| Bakanlığı, Kılıçdaroğlu'nun seçmen bilgisi iddiasına ilişkin, "YSK'da olmayan bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamalı, aksi takdirde suç duyurusunda bulunulacak" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun;

YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir.

Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır️ pic.twitter.com/afgLFyrSLy

— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) August 10, 2022

FETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok' sözleriFETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" sözleri

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: MİLLETİMİZE İZAH ETMELİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu ifadelerini millete açıklaması gerektiğini kaydetti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "YSK'dan ham verileri alıyoruz. Bunlar üzerinde çalışıyoruz, düzeltiyoruz" açıklamasının, Kılıçdaroğlu'nun sorunlu ifadesini hukuki bir çerçeveye oturtmak için giriştiği tevil çabası olduğunu vurgulayan Çelik, şu ifadeleri kullandı: 

Kaldı ki Sayın Kılıçdaroğlu, 2009 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak kendi seçmen kaydını takip edemediği için oy dahi kullanamamıştır.

Dolayısıyla Sayın  Kılıçdaroğlu'nun son açıklaması CHP'nin YSK seçmen verilerini kontrol etmesi bakımından sevindirici bir gelişme olarak kayıtlara geçebilir. Ancak “YSK’da olmayan verilere sahibiz” şeklindeki çok sorunlu ifadesini milletimize izah etmelidir.

CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" demişti. Biz de Sn Kılıçdaroğlu'nun bu beyanatının hukuken ve siyaseten sorunlu olduğunu ve izah edilmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Ömer Çelik (@omerrcelik) August 10, 2022

KILIÇDAROĞLU: ELİMİZDEKİ BİLGİLER YSK'NIN ELİNDE YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine verdiği röportajda ellerindeki seçmen bilgisinin YSK'da bile olmadığını şu sözlerle iddia etmişti:

"Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerini de biliyoruz."