USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İSKİ'mizi borç batağına sürüklediler

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İBB'nin mevcut yönetimini eleştirerek, 'İstanbul'a 1 litre su kaynağı getirmedikleri gibi güzel İSKİ'mizi borç batağına sürüklediler.' dedi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İSKİ'mizi borç batağına sürüklediler
28-02-2024 20:18
Google News

Cumhur ÖZETİ| İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Arnavutköy Meydanı'ndaki mitingde, kararını veren meydanların tıpkı 28 Mayıs'ta olduğu 31 Mart zaferlerini müjdelediğini söyledi.

İstanbul'un iş bilmez ellerde ehliyetsizliğin kurbanı olduğunu belirten Kurum, "Oysaki Fatih'in emaneti gözümüzün nuru İstanbul'umuz nazlıdır. İstanbul'umuz, yarı zamanlı belediye başkanlığını asla kabul etmez. Biz gerçek belediyeciliğin neferleriyiz. Sizin emrinizdeyiz, her zaman hizmetinizde olacağız." diye konuştu.

Kurum, 1 Nisan'da, 5 yıldır yüzü gülmeyen İstanbulluların yüzünü güldürmek için geleceklerini vurgulayarak, "1 Nisan gelecek, dertler bitecek. 1 Nisan gelecek, yüzler gülecek. 1 Nisan gelecek, İstanbul yeniden dirilecek." ifadelerini kullandı.

31 Mart seçiminin iki zihniyet arasında gerçekleşeceğinin altını çizen Kurum, şöyle devam etti:

"Bu seçimde ya kentsel dönüşümü ya da riskli evlerde güvensiz bir yaşamı seçeceğiz. Bu seçimde ya asrın felaketinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atanları seçeceğiz ya da 5 yılda 5 bin konut bile dönüştüremeyenleri seçeceğiz. Bu seçimde ya bizim gibi İstanbul'a her alanda 350 milyar lira yatırım yapanları seçeceğiz ya da milletin kaynaklarını çarçur edenleri seçeceğiz. Bu seçimde ya o yeni metrolarla trafik çilesini bitirecek kadroları seçeceğiz ya da trafik çilesini 5 yılda 2 kat artıranları seçeceğiz."

"MİLLETİMİZ İSTANBUL'U İSRAFA, FELAKATE, BORCA SÜRÜKLEYENLERE FIRSAT VERMEYECEKTİR"

Kurum, hiçbir zaman kirli pazarlıkların, iftiraların, dedikoduların tarafında olmayacaklarını, hep millet için yapan, millet için üreten tarafta olacaklarını kaydetti.

Hiçbir zaman sözünü yiyenlerin tarafında olmayacaklarını vurgulayan Kurum, "Biz hep sözünü tutanların tarafında olacağız. Dün nasıl 81 ilimize ve İstanbul'umuza hizmet ettiysek, Allah'ın izniyle 1 Nisan'dan sonra da bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Kurum, İstanbul'un artık alarm verdiğini, İstanbulluların ihmalkarlığa dayanacak gücü, tahammülü kalmadığını dile getirerek, "Milletimiz İstanbul'u israfa, felakete, borca sürükleyenlere fırsat vermeyecektir. Sizleri CHP'nin insafına, belediyecilik anlayışına asla terk etmeyeceğiz. Bu 30 gün çok çalışacağız, herkese gideceğiz, herkesi kucaklayacağız. 31 Mart akşamı öyle bir çalışalım ki Aybüke öğretmenin, Eren Bülbül'ün, şehitlerimizin, gazilerimizin annesi sevinsin. O kirli pazarlık yapanlara, masa arkası ittifak yapanlara, masa arkasında her türlü siyasi senaryo üzerinden tezgah kuranlara hep birlikte cevap verelim." diye konuştu.

Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy raylı sistem hattını Arnavutköy'e kazandıracaklarını aktaran Kurum, şunları kaydetti:

"Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy hattını Fenertepe İstasyonuyla entegre edip Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattıyla birleştireceğiz. Böylece Arnavutköy'den hem Marmaray’a hem de Topkapı'ya kadar raylı sistem üzerinden rahatla huzurlu yolculuk yapabileceksiniz. Biz onlar gibi öyle temel atıp, panoları çekip, panoların üzerine reklamları yapıp, o reklamların arkasında iş yapmayanlardan değiliz. 1 Nisan'da İETT hatlarının güzergah ve sefer sayılarını hızlıca arttırıyoruz. Arnavutköy'ümüzün derelerini tamamen ıslah edeceğiz. Yağmurda Arnavutköy'ü sel basmayacak."

"TRAFİK ÇİLESİNİ DE DEPREM KORKUSUNU DA SİZLERLE BİRLİKTE BİTİRECEĞİZ"

Arnavutköy ile ilgili projelerini de anlatan Kurum, "Öyle kolları bir sıvadık mı kollar gider Arnavutköy’ün metrosu için sıvanır ve bitene kadar da o kollar asla kapanmaz. İnşallah 1 Nisan’da İETT hatlarının güzergâh ve sefer sayılarını hızlıca arttırıyoruz. İnşallah biz trafik çilesini de deprem korkusunu da sizlerle birlikte bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

"İSKİ'MİZİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİLER"

Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ'nin Arnavutköy'e hiçbir yatırım yapmadığını söyledi.

İSKİ'nin elektrik parasını ödeyemez hale geldiğini kaydeden Kurum, "İstanbul'a 1 litre su kaynağı getirmedikleri gibi güzel İSKİ'mizi borç batağına sürüklediler. Onlar ne yaparsa yapsın biz 1 Nisan'da Arnavutköy'ümüzle birlikte Saraçhane'ye gideceğiz, önce bayramımızı yapacağız, ardından yaptıkları israfların, harcamaların bir bir hesabını soracağız. Öyle kolay kurtarmak yok. Sen İstanbul'un kaynaklarını İstanbul'a, Arnavutköy'e harcamayacaksın, 'İsrafı bitirdik' deyip, 175 milyon lira sadece reklamlara, panolara harcayacaksın, iki günlük konsere 550 milyon lira harcayacaksın ve ondan sonra 'Ben israfı bitirdim...' Buna kim inanır ya." değerlendirmesinde bulundu.

"SAHİLE SEYYAR KABİNLER KOYACAĞIZ"

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sarıyer’de olta balıkçıları ile bir araya geldi. Kurum’a AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ve beraberindeki heyet eşlik etti. Sahile balık tutmaya gelen bir vatandaş Kurum’a "1 Nisan’da sizi tebrik edeceğiz. İstanbul’u da gerektiği şekilde sizinle yöneteceğiz. Arkanızdayız, yanınızdayız" dedi.

 

Bir vatandaşın sahilde tuvalet ve büfe eksiği olduğunu söylemesi üzerine Kurum "Sahile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek seyyar kabinler koyacağız. Sahilde yapamıyorsak sahilin karşısında yapacağız" sözlerini kaydetti.

"MEVCUT YÖNETİM MARMARA DENİZİ'NİN TEMİZLENMESİ İÇİN İMZALADIĞI PROTOKOLE UYMADI"

"5 yılda denizi bile kuruttular" diyen bir vatandaşla sohbet eden Murat Kurum, mevcut yönetimin Marmara’nın temizlenmesi için imzaladığı protokole uymadığını belirtti.

Müsilajla mücadele için Marmara genelinde seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Kurum, "Marmara belediyelerinin hepsini birleştirdik, müsilajı temizlemek için gece gündüz çalıştık. Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bütün Marmara ile protokol yaptık. Bu müsilajı bir daha görmek istemiyorsak eğer hızlı bir şekilde arıtma tesislerinin yapılması lazım. Ön arıtma olanları da ileri biyolojik arıtmaya taşımamız lazım. Burası nefes alamıyor. Deniz ve canlılar nefes alamıyor. Bioçeşitlilik kayboluyor. Müdahale etmezsek daha vahim sonuçlara gideceğini de bilim insanları söylüyor. Ama maalesef İBB yönetimi protokol imzalamasına rağmen bir adım atmadı. Atmadıkları yetmiyormuş gibi ‘Temel atmama töreni’ yaparak tarihe geçtiler. O temel atmama töreni Marmara’nın kirliliğine katkı sağladı." diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bebeklere Yatışmaları İçin Morfin Veriliyordu!
Bebeklere Yatışmaları İçin Morfin Veriliyordu!

Eğer 1800’lerde yaşayan çocuklu bir kadın olsaydınız ve çocuğunuz hastalanmış olsaydı Bayan Winslow’un Yatıştırıcı Şurubu’nu vermek durumunda kalabilirdiniz. Sonucu ne mi olurdu? Ölüm.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu