USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

HÜRJET ne zaman göklerde olacak? Savunma Sanayii Başkanı Demir açıkladı

Ekonomi - Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, katıldığı bir TV programında HÜRJET ile ilgili çok önemli detayları paylaştı. İsmail Demir, "Birkaç deneme uçuşu olacak. Arkadaşlarımız gün sayıyor" ifadeleri kullandı.

HÜRJET ne zaman göklerde olacak? Savunma Sanayii Başkanı Demir açıkladı
28-03-2023 13:02
Google News

Savunma ÖZETİ| Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir canlı yayında savunma sanayii projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İsmail Demir, 'HÜRJET ne zaman göklerde olacak?' sorusuna da yanıt verdi. İsmail Demir, "Birkaç deneme uçuşu olacak. Arkadaşlarımız gün sayıyor" ifadelerini kullandı. İsmail Demir, Milli Muharip Uçak ve yeni Altay tankına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Demir'in konuşmasından satır başları şöyle:

HÜRJET NASIL BU NOKTAYA GELDİ? 

"Bu çatı altında 4-5 tane çok önemli proje paralel yürüyor. Bunlardan birisi de HÜRJET. Türkiye’nin ilk jet insanlı uçağı olacak. Uçuşunu bekliyoruz.  

Kendi hava kuvvetlerimizin pilot eğitiminde kullanacağı uçağı ortaya çıkarmış oluyoruz. Sadece eğitim uçağı olarak kalmayacağını belirtiyoruz. Ufak tefek değişikliklerle yakın hava destek uçağı olarak da kullanılacak bir uçak olacak. 

Milli Muharip Uçak (MMU) çok daha gelişmiş kabiliyetlere sahip bir uçak olacak. Madem böyle bir uçak yaptınız harekat alanında ihtiyaç olması durumunda silahlandırılarak kullanılması için deneme yapmakta fayda var. Çeşitli kullanım alanları açısından MMU başka, HÜRJET başka.  

En önemlisi ilk jet eğitim uçağı tecrübemiz HÜRJET ile oldu.