USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Huawei, elektrikli otomobil fabrikası kuruyor!

Huawei ve Çinli üretici JAC, yeni otomobil fabrikası için anlaştı. Huawei'nin platformlarına dayanan araçlar üretilecek.

Huawei, elektrikli otomobil fabrikası kuruyor!
04-03-2024 18:43
Google News

Huawei, ÖZETİ| akıllı otomobil teknolojileriyle Çin'deki birçok üreticinin altyapısını oluşturuyor. Çinli şirketler ile iş birliğini artıran Huawei, bu kapsamda yeni bir elektrikli otomobil fabrikasına da güç verecek. JAC ve Huawei tarafından imzalanan anlaşma, “akıllı araba” için gigafactory üretmeyi hedefliyor.

Huawei ve JAC, otomobil fabrikası kuruyor

JAC × Huawei Akıllı Araba Gigafactory Projesi olarak adlandırılan fabrikanın Çin'de inşa edilmesi planlanıyor. İki şirketin yeni girişimi, yıllık 200 bin elektrikli araç üretimine sahip olacak. Toplam yatırımın ise 550 milyon dolar civarında olacağı belirtildi.

Fabrika, iki özel platforma dayalı elektrikli araçlar üretecek. İlk olarak kitlesel pazara hitap eden DE saf elektrikli platform olacak. Ayrıca Huawei'nin üst düzey segmenti hedefleyen akıllı teknolojileriyle güçlendirilmiş X6 platformu kullanılacak.



Apple suçlu bulundu! Rekor ceza geldi

Apple suçlu bulundu! Rekor ceza geldi

Apple, App Store'da rekabet politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Spotify tarafından şikayet edilmişti. AB, Apple'a rekor ceza verdi.

DE platformundaki modeller B ve C segmentlerindeki sedan ve SUV'ları içerecek. X6 platformu ise daha lüks MPV araçlara güç verecek. Hatta ilk modelin ise BMW 7 Serisine rakip bir sedan model olması öngörülüyor.

JAC × Huawei Akıllı Araba Gigafactory için üretimin önümüzdeki yılın son çeyreğinde başlaması planlanıyor. Fabrika, elektrikli sedan ve SUV'lere ek olarak, Huawei destekli MPV'den yılda 35 bin adet üretecek.

Gigafactory ile JAC ile Huawei, elektrikli otomobilleri daha akıllı hale getirmeyi planlıyor. Ancak bu araçların Çin dışına satılıp satılmayacağı ise belirsiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Hindistan ve Çin'deki Nüfus Neden Bu Kadar Fazla?
Hindistan ve Çin'deki Nüfus Neden Bu Kadar Fazla?

Dünya çapında 206 ülke olmasına rağmen dünya nüfusunun büyük çoğunluğunun, neden yalnızca Hindistan ve Çin’de yoğunlaşmış olduğu büyük bir merak konusudur. Hâlihazırda çok az bir farkla başı Hindistan çeker ancak Çin’de bu anlamda hemen arkasındadır.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu