USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

HTC'den üçte bir fiyatına Apple Vision Pro rakibi!

Apple'ın Vision Pro modelini tanıtmasının ardından HTC'nin sanal gerçeklik bölümü de yepyeni AR/VR gözlüğünü duyurdu.

HTC'den üçte bir fiyatına Apple Vision Pro rakibi!
08-06-2023 18:37
Google News

Apple, ÖZETİ| geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği WWDC 23 etkinliğinde tanıttığı karma gerçekliği gözlüğü Vision Pro ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Apple Vision Pro, sahip olduğu özelliklerin yanı sıra 3 bin 500 dolarlık fiyatıyla da dikkat çekti. Vision Pro'ya rakiplerden cevap ise gecikmedi.

HTC'nin yeni AR/VR gözlüğü fiyatı ve özellikleri ile dikkat çekiyor

Apple'ın Vision Pro modelini tanıtmasının ardından HTC'nin sanal gerçeklik bölümü de yepyeni AR/VR gözlüğünü duyurdu. Yeni Vive XR Elite Business Edition, 1.299 dolarlık fiyat etiketi ile neredeyse Vision Pro'nun üçte bir fiyatına tekabul ediyor.

HTC'nin yeni karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro kadar ilgi çekici görünmese de sahip olduğu özellikler ile Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün en ciddi rakibi olabilir. İş odaklı olarak geliştirilen Vive XR Elite Business Edition, yeni bir uygulamayı da beraberinde getiriyor.


Tim Cook açıkladı: Vision Pro neden bu kadar pahalı?

Tim Cook açıkladı: Vision Pro neden bu kadar pahalı?

Apple, WWDC23 etkinliğinde fiyatıyla dikkat çeken Vision Pro'yu tanıttı. Bununla birlikte Tim Cook, Vision Pro fiyatı hakkında açıklama yaptı.

Şirketler için cihaz ve kullanıcı yönetimini daha kolay hâle getiren Business+ ile birlikte sunulan yeni AR/VR gözlük, eğitim ve görselleştirme için sağladığı özelliklerin yanı sıra işbirliğini kolaylaştıracak bir araç olarak tasarlanmış durumda.

Karma gerçeklik gözlüğünün 1920×1920 ekran çifti, 110 derecelik bir görüş alanında 4K'ya yakın bir çözünürlük sunarken 90 Hz tazeleme hızına sahip. Bu sayede kullanıcılarına daha detaylı görüntüler sunabilen AR/VR gözlükte dört izleme kamerası, bir 16MB RGB kamera, bir derinlik sensörü, bir G-sensörü, bir jiroskop ve bir yakınlık sensörüne de ev sahipliği yapıyor.

Bluetooth 5.2 (BLE) ve Wi-Fi 6E ile donatılan cihaz 12 GB belleğe ve 128 GB depolamaya sahip bir Qualcomm Snapdragon XR2 işlemciden gücünü alıyor. HTC'nin yeni arma gerçeklik gözlüğü ayrıca 6 farklı şekilde kullanılabilen kontrollere de sahip. Cihaz bunun yanı sıra gezinme, tıklama, sürükleme, kaydırma ve hatta yazma gibi şeyleri gerçekleştirmek için bazı sınırlı el izleme teknolojisini de içerisinde barındırıyor..

HTC Vive XR Elite Business Edition, başta fiyatı olmak üzere karma gerçeklik gözlüğü piyasasına hızlı bir giriş yapabilir. Peki siz Apple Vision Pro ve diğer AR/VR gözlük modelleri hakkında ne düşnüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Soda ve Maden Suyu Şişeleri Neden Yeşil Renkte Tasarlanıyor?
Soda ve Maden Suyu Şişeleri Neden Yeşil Renkte Tasarlanıyor?

Soda ya da maden suyu şişelerine baktığınız zaman hepsinin ortak bir yanı olduğunu fark ettiniz mi? Çoğu yeşil renkte tasarlanıyor. Peki bunun altında hangi sebepler yatıyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu