USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Histeri Nedir, Belirtileri ve Özellikleri Nelerdir? - Webtekno

Günümüzde bir tür belirti olarak kabul edilerek farklı psikolojik rahatsızlıkların tanısında kullanılan histeri, yüzlerce yıl boyunca kendi başına bir psikolojik rahatsızlık olarak tanımlandı. Hatta Antik Mısır döneminde histerinin yalnıza kadınlara özgü bir akıl hastalı?

Histeri Nedir, Belirtileri ve Özellikleri Nelerdir? - Webtekno
11-01-2024 15:48
Google News

Psikolojik ÖZETİ| rahatsızlıklar çoğu zaman teşhis etmesi ve tedavi etmesi zor hastalıklar olarak kabul edilir. Günümüz dünyasındaki gelişmeler sayesinde artık hem teşhis hem de tedavi daha kolay ancak birkaç yüzyıl önce durum pek de böyle değildi. Bugün farklı psikolojik rahatsızlıkların teşhisi için bir belirti olarak görülen histeri, uzun yıllar kendi başına bir rahatsızlık olarak kabul edildi.

Histeri hakkındaki en ilginç bilgi ise Antik Mısır’a dayanıyor. Çünkü o dönemde yaşamış hekimler, histerinin yalnızca kadınlara özgü bir akıl hastalığı olduğunu düşünüyorlardı. Modern dönemde daha açık bir şekilde tanımlanan histeri üzerine Freud gibi önemli isimler de çalışmalar yapmıştır. Bugün hala karşımıza çıkan histeri nedir sorusuna, dünden bugüne bilimin verdiği yanıtlara bakalım. 

Temel bir tanım yaparak başlayalım; Histeri nedir?

İlk kez Antik Mısır ve Antik Yunan döneminde keşfedildiği düşünülen histeri, belirli davranışları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Histerik davranışlar olarak tanımlanan bu hareketler, aşırı ve kontrolden çıkmış olan fazlasıyla duygusal tepkilerdir. 1980 yılından sonra bu tür davranışlar sergileyen kişilere histerik yerine farklı tanılar konulmaktadır.

Nasıl yani, tam olarak histeri ne demek?