USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hemogram Nedir, Kaç Olmalı, Neyi Gösterir? - Webtekno

Tam kan sayımı olarak da bilinen hemogram testi, kandaki hücreleri ve özelliklerini inceleyerek olası hastalıkların ortaya çıkmadan tespit edilmesini sağlar. En sık yapılan kan testlerinden bir tanesi olan hemogram nedir gelin yakından bakalım ve kan tahlili sonuçlarında karşılaşt

Hemogram Nedir, Kaç Olmalı, Neyi Gösterir? - Webtekno
09-06-2023 10:57
Google News

Herhangi ÖZETİ| bir şikayet nedeniyle en yakın sağlık kuruluşuna gittiğiniz zaman hekiminiz sizden bazı testler isteyecektir. Hatta bazen önlem olarak bile bazı testler istenebilir. İşte bunlar arasında en yaygın olanlardan bir tanesi de tam kan sayımı olarak da bilinen hemogram testidir. Hemogram, hastalara en sık uygulanan tahlillerden bir tanesidir.

Hemogram testi ile kanımızda bulunan hücreler tüm detaylarıyla incelenir. Bu hücreler üzerindeki değişiklikler var olan pek çok hastalığı gösterdiği gibi ileride oluşabilecek bazı hastalıkların da işareti olabilir. Yani sonuçları oldukça ciddiye alınmalıdır. Gelin tam kan sayımı olarak da bilinen hemogram testi nedir tüm detaylarıyla inceleyelim.

Tam kan sayımı olarak da bilinen hemogram nedir?

Hemogram bir kan tahlili yani kan testidir. Yapılan kişinin genel sağlık durumu hakkında bilgi verir. Tam kan sayımı olarak bilinen hemogram ile kanda bulunan farklı hücre gruplarının sayısı başta olmak üzere pek çok özelliği incelenir ve sonuçlar değerlendirilerek kişinin var olan hastalıkları ile ileride oluşabilecek hastalıkları tespit edilir. 

En sık uygulanan testlerden olan hemogram ne için yapılır?