USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Helallik isteyen Erdoğan'a tepki: Helallik değil istifa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da “deprem felaketine müdahalede geç kalındığını” itiraf ederek, yurttaşlardan “helallik” istedi. Erdoğan “Arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik” diye konuştu. CHP Sözücüsü Faik Öztrak ise “Sorumlu bir yönetim helalli?

Helallik isteyen Erdoğan'a tepki: Helallik değil istifa
28-02-2023 05:33
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Kahramanmaraş merkezli depremlerde, ağır hasar alan Adıyaman’da incelemelerde bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Dünyada eşi benzeri görülmedik şekilde üst üste yaşadığımız güçlü depremlerin ve artçıların yol açtığı yıkımların en çok etkilediği şehirlerimizden biri de Adıyaman’dır dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Malesef olmadı. Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören altyapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum. Her şeyin fakındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” Erdoğan daha sonra depremzedeler için dua etti.

Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Sorumlu bir yönetim böyle bir yıkım, can kaybı ve ihmaller zincirinin üstüne istifa eder. Helalliği de ancak istifa ederken ister. ‘Her şeyin farkındayız ve gereğini yapacağız’ ne demek? Her şeyin farkındaysanız gereği bellidir: İstifa, istifa, istifa” dedi.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Yargı önünde hesap vermeli Kendisi de depremzede olan ve yakınlarını Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yitiren, depremin ilk gününden itibaren de memleketi Adıyaman’da çalışmalar yürüten CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Cumhurbaşkanının kendisinin de gecikmeyi kabul etmesi iyi bir şey. Biz günlerdir feryat ediyorduk. Ancak bir Adıyamanlı olarak ben hakkımı helal etmiyorum. Vatandaşlarımız arama-kurtarma çalımaları zamanında başlasaydı kurtulacaktı. Sadece halellikle bu sorumluluktan kurtulamaz. Hükümetin bu işte ihmali olan kurumların, yargı önünde hesap vermesi lazım. Ancak böyle Adıyamanlılar helallik konusunu gündemine alır.”

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları ‘hakkımızı helal etmiyoruz’ etiketiyle binlerce paylaşım yaptı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Service Unavailable

Service Unavailable


HTTP Error 503. The service is unavailable.

TEKNOLOJİ TÜMÜ
WhatsApp'a Yapay Zekâyla Görsel Oluşturma Geliyor!
WhatsApp'a Yapay Zekâyla Görsel Oluşturma Geliyor!

WhatsApp'ın yepyeni bir yapay zekâ özelliği getireceği ortaya çıktı. Kullanıcılar, yakında direkt olarak sohbetler üzerinden yapay zekâyla görsel oluşturabilecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Service Unavailable

Service Unavailable


HTTP Error 503. The service is unavailable.

ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu