USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayati Sır, İsrail'in Mescid-i Aksa planını anlattı: İran'a yıktıracaklar

Araştırmacı-Yazar Hayati Sır ile İsrail'in yayılmacı politikası, İslam aleminin Gazze'deki katliama sessizliği, komformist toplumların soykırıma kayıtsızlığı hakkında konuştuk.

Hayati Sır, İsrail'in Mescid-i Aksa planını anlattı: İran'a yıktıracaklar
19-05-2024 14:42
Google News

Filistinliler, ÖZETİ| bir asra varan süredir zulüm altında yaşıyor. Dönem dönem katliamlara varan zulüm, 7 Ekim'den bu yana tarihte benzeri görülmemiş bir soykırıma dönüştü.

Filistinli makamlar, Nekbe'den bu yana 134 bin Filistinli ve Arap'ın şehit edildiğini açıkladı. 7 Ekim'den bu yana ise şehit edilen Filistinli sayısı 35 bini geçti. Bunlardan en az 14 bin 944'ü çocuk...

İslam aleminin sessizliği karşısında, soykırıma karşı Batı'dan daha ciddi tepkiler yükseliyor. Amerika'da üniversite öğrencileri profesörleriyle kol kola yürüyüş düzenliyor, Avrupa'da da vatandaşlar kilometreleri bulan insan kalabalığıyla İsrail'e tepki gösteriyor. 

İsrail, işgalin "devletleştirildiği" 1948'den beri ilk kez yargılanıyor. Bu da, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davayla oldu. 

Başta ABD olmak üzere birçok devleti arkasına alan İsrail, her gün çocukları katlediyor, hastane bombalıyor, okulları vuruyor; Mescid-i Aksa'yı yıkmak istediklerini de hiç çekinmeden dile getirebiliyor. 

Peki, İslam alemi bu soykırım suçlarına neden bu kadar sessiz kaldı? Toplum olarak biz nerede yanlış yapıyoruz, kendimizle nasıl yüzleşeceğiz? İsrail'in vadedilmiş toprakları ele geçirme planı işliyor mu? Hangi devletler, hangi çıkarlar uğruna İsrail'i destekliyor? Mescid-i Aksa'yı bekleyen akıbet nedir? 

Tüm bu önemli soruları Araştırmacı-Yazar Hayati Sır'a sorduk. 

MESCİD-İ AKSA NEDEN ÖNEMLİ?

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara emanet olduğunu vurgulayan Sır, şunları söyledi:

"Mescid-i Aksa dediğimiz yerin aslı ‘Muallak Kayası’dır’. Aslında istenen Mescid-i Aksa’nın yıkılıp Muallak Kayası’nın getirilmesi. Çünkü tapınakları Muallak Kayası üzerindeydi. Onların kutsal gördüğü tapınakların içindeki altın odaya yılda bir kez kabalist hahamlar girebiliyordu. O tapınakların içinde Ahit Sandığı vardı. Ahit Sandığı Muallak Kayası’nın üstündeydi. Altın oda diye saydıkları kutsalın kutsalı olan odanın adı Dehbir Odası olarak geçer. Süleyman Tapınağı hiç ses çıkarılmadan yapıldı. Süleyman Tapınağı’na hiç demir sokulmadı ve sessiz bir şekilde yapıldı. Süleyman Tapınağı’nı taş yontucuları, demir ustaları ve dalgıçlar yani şeytanın ait olduğu cinler yaptı. Kutsalların kutsalının altın oda olmasının nedeni ise altının elektriği çok hızlı iletmesidir. Altın ölümsüzlüğü temsil eder ve görünmeyenler (cinler) altın üzerinden vuku bulur. Toparlayacak olursam, bütün bunları birleştirdiğimizde Mescid-i Aksa, Muallak Kayası dediğimiz zaman Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) Mirac’ı ile göklere açılan kapı olarak görülür. Onların kültüründe ise Muallak Kayası yani Mescid-i Aksa’nın altı cehennemin kapısı olarak görülür.

İstekleri şu: Mescid-i Aksa’yı yıkıp altın oda yapıp Muallak Kayası’nın üstüne de şeytan orada düşürüldüğü için onun altından tahtını yapmak ve o tahta yer altından bugüne kadar çıkmasını beklediklerini çıkartıp oturtmak.

Mescid-i Aksa’yı yıkarlarsa yerine tapınak yapacaklar ve o tapınaktan boyutlar arası kapı ile bekledikleri Maşiah dedikleri zat-ı getirecekler. Hz. Adem dört unsurdan ibaretti ve ölümlüydü. Gelecek olan metalik olacak diyorlar. Göklerin kapısı bize kapanmaz ama onlar bu proje ile göklerin kapısını kapatmak istiyorlar. İnsanları esir almak istiyorlar.

Göklerin kapısı açık oldukça melekler akın akın gelir. Bu yüzden Mescid-i Aksa tüm dünya için aslında çok önemli ama bize emanet. İslam alemini test ettiler. Çocukları öldürüp medyada sergileyip Müslümanların tepkisini ölçtüler. Biz gördük ki İslam alemi sahipsizmiş. O görüntüler karşısında yer yerinden oynamalıydı."