USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Havada duran ev eşyaları geliyor! Prize ihtiyaç duymayacak

Japon bilim insanları, harici bir güç kaynağı gerektirmeden havada duran ev eşyaları için yeni bir levitasyon platformu geliştirdi.

Havada duran ev eşyaları geliyor! Prize ihtiyaç duymayacak
10-04-2024 19:37
Google News

Manyetik ÖZETİ| levitasyon, trenlerden lambalara kadar pek çok şeyi havada süzülmesini sağlamak için kullanılır, ancak genellikle bir güç kaynağı gerektirir. Japonya'daki bilim insanları, harici bir güç kaynağı gerektirmeyen, sıradan grafit malzemeden yapılmış bir yüzen platform geliştirdi. Bu, enerjisiz havada duran ev eşyaları görebileceğimiz anlamına geliyor.

Havada duran ev eşyaları: Enerjisiz levitasyon

Bu yeni buluş, grafitin doğal olarak yüksek diyamanyetik özellikleri sayesinde mümkün oldu. Havada duran grafit ev eşyaları, mıknatıslar üzerinde kısa bir süre süzülebilir, ancak grafit üzerinden geçen elektrik akımları enerji kaybına neden olur ve levite edilen nesnenin düşmesine yol açar.

Havada duran saksı çiçek bitki

Bu olaya eddy sönümleme deniyor. Araştırmacılar bu sorunu çözmek ve havada duran ev eşyalarının yolunu açmak için, grafit parçacıklarını elektriksel olarak yalıtıcı olan silika ile kapladılar ve ardından silika kaplı grafit parçacıklarını balmumuyla karıştırıp yaklaşık 1 cm2 boyutlarında levha haline getirdiler.



Kendi kendini inşa ediyor! İşte ucuz enerji sağlayacak rüzgar türbini

Kendi kendini inşa ediyor! İşte ucuz enerji sağlayacak rüzgar türbini

Ucuz enerji konusunda devrim yaratacak yeni bir teknoloji olan WindSpider vinçleri sayesinde kendi kendini inşa eden rüzgar türbini geliyor.

Bu işlem sırasında, grafit diyamanyetik özelliklerini korudu ve silika kaplama enerji kaybını önledi. Bu yeni platform sistemi, güç, ivme ve yerçekimi ölçen yeni tür sensörlere yol açabilir. Daha hassas kuantum sensörleri için başka bir versiyon, platformun dikey hareketlerini sürekli düzelten geri beslemeli bir manyetik kuvvet kullanır.

Ancak bu versiyonun dış güç kaynağı gerektirmesi dezavantajı var. Bu araştırma Applied Physics Letters dergisinde yayımlandı. Levite edilen grafit kompozit plakası aşağıdaki videoda görülebilir.