USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hava Yollarının, Uçağa Hızlı Binmemize Bilerek Engel Olması

Uçağa binmek için girdiğimiz sıra, genellikle karışıktır ve kendi koltuğumuza yerleşene kadar uzun süre beklememize sebep olur. Bu sıraları daha işlevsel hâle getirme yollarını neden kullanmıyoruz ki?

Hava Yollarının, Uçağa Hızlı Binmemize Bilerek Engel Olması
19-02-2024 15:27
Google News

Şüphesiz ÖZETİ| ki beklemek, günümüz çağında en nefret ettiğimiz şeylerden biri. Market kasalarında bekliyoruz, bankamatik sırasında bekliyoruz, kafelerdeki tuvalet sıralarında bekliyoruz ve içeriğimizin konusu olan uçak kuyruklarında bekliyoruz.

Hatta belki de aralarından en sinir bozucu olan, uçağa binerken beklediğimiz kuyruk olabilir. Koltuğuna tam 5 sıra kalmıştır, biri el bagajını baş üstü dolabına yerleştirmeye çalışır, öyle ittirir olmaz, böyle çevirir olmaz, yukarı kaldırılan her çantada ömründen ömür gider. Bunca yıldır buna nasıl bi çözüm bulunamaz ya? Aslında var fakat kullanılmıyor.

Standartlaşmış birkaç biniş yöntemi var.

uçak

Arkadan öne biniş yönteminde yolcular, ön sıralarda oturanların ilerlemesini engellemeden hızla yerlerine otururlar. Ancak tabii ki gerçek dünyada işler bu şekilde yürümez ve herkesin, koltuğunu bulup bagajlarını yerleştirmesi beklemeye sebep olur.

Fark ettiyseniz bizim ülkemizde genellikle bu yöntem kullanılmıyor. En iyi ihtimalle, hem arka hem ön kapı açılıyor ve koltuk numaramıza göre kapılara yöneliyoruz. Ya da sıraya geçmeden önce görevli “Koltuk numarası 40’a kadar olanlar sıraya geçebilir!” diye sesleniyor ve oluşacak kargaşa bir nebze önleniyor.

Ortalama büyüklükte, tek koridorlu uçağa binme süresi neredeyse 25 dakika sürüyor. Bu süreyi kısaltmak için neler yapılabilir?