USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hasene'den savaş mağdurlarına ve mültecilere el uzatan Zekat Kampanyası

Hasene International, bu yıl zekât kampanyasıyla savaş mağdurları ve mültecilere umut olmayı hedefliyor. Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden Hasene, dünya genelinde ihtiyaç sahiplerinin sesine kulak vermeye devam ediyor.

Hasene'den savaş mağdurlarına ve mültecilere el uzatan Zekat Kampanyası
19-03-2024 00:27
Google News

Hasene ÖZETİ| International Başkanı Bekir Altaş, Camia Haber'e kampanyanın detaylarını ve özellikle savaş bölgesindeki zekât çalışmalarını anlattı.

Hasene International Başkanı Bekir Altaş

HASENE OLARAK ZEKÂT ÇALIŞMALARINIZLA İLGİLİ GENEL BİR BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ? 

Hasene ailesi olarak zekâtı, İslam'ın toplumun dertlerini tedavi etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere getirdiği temel prensiplerden biri olarak kabul ediyoruz. Zekâtı bir sosyal yardımlaşma sistemi olarak görüyor ve bu çerçevede hem bireysel hem de toplumsal kalkınmanın sağlanmasını amaçlıyoruz. Zekât, sosyal refahın artırılmasını, örneğin ağır borç altında olanlara yardım edilmesini, İslam'a yeni dönen kişilere destek olunmasını ve eğitim, sağlık gibi birçok alanda harcama yapılmasını içeren kapsamlı bir ibadettir. Zekâtlarımız, aynı zamanda Avrupa'da yaşayan Müslüman gençlerin geleceğine yatırım yapacak kurumların oluşturulmasına da katkı sağlayacaktır.