USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hasan Arat: Beşiktaş'a çökmüşler

Tüm Spor - Beşiktaş Kulubü Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulunun 2024 yılı 1. olağan toplantısında açıklamalar yaptı.

Hasan Arat: Beşiktaş'a çökmüşler
09-03-2024 14:13
Google News

Beşiktaş Başkanı ÖZETİ| Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulunun 2024 yılı 1. olağan toplantısında açıklamalar yaptı. Arat, Ernest Muci transferindeki detayı anlattı.

Ernest Muci'nin menajerinin yüzde 10 komisyon istediğini belirten Hasan Arat, Hüseyin Yücel'in 10 milyon liranın üzerindeki bir rakamı cebinden verdiğini bildirdi.

Hasan Arat konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ernest Muci transferinde menajer bizden yüzde 10 komisyon istedi. Biz spor kanunu gereği yüzde 5'ten fazla veremeyiz dedik. Hüseyin Yücel Bey diğer yüzde 5'i yani 10 milyon liranın üzerindeki bir parayı kendi cebinden verdi. Borç vermedi kulübe, bağışladı. Kendisine teşekkür ediyorum."

Hasan Arat'ın diğer açıklamaları şöyle:

"MALUM BİR CAMİA ONUR GÖÇMEZ'E SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU"

"Beşiktaş'ın Onur Göçmez'i oldu, asbaşkanımız... Bildiğiniz gibi malum bir camia kendisine suç duyurusunda bulunmuştu ama benim arkadaşlarım onu yalnız bırakmadı ve Onur Göçmez 'Biz 80 kişi gideriz, 79 kişi dönmeyiz.' dedi.

FEYYAZ UÇAR VE SAMET AYBABA

Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba... Daha önce bu sistem olmamış, bir ayda gideceklerini düşündüler. Ama biz çok iyi çalışıyoruz. Samet Aybaba'ya, Feyyaz Uçar'a destek verin. En zor zamanlarda bile kameraların karşısına geçip konuşmak kolay iş değil. Bizlere destek verin."

CAS DAVALARI

"Gelir gelmez CAS davalarını karşımızda bulduk. Victor Ruiz davası... Beşiktaş 2 Milyon 728 Bin Euro ceza ödüyor. Zamanında 489 Bin Euro ödemediğimiz için bu oluyor. Tyler Boyd davası açıldı, CAS'ta dava görülüyor. 1 Milyon Euro'ya kadar riski var.

KEREM ATAKAN KESGİN

İstanbulspor'dan bir futbolcuya bonservisinin %50'si 2 milyon euro ödeniyor. Bu futbolcuyu tanıyan var mı? Kerem Atakan Kesgin 1 Milyon 400 Bin Euro'ya alınıyor. Kiralanıyor... Bize karşı oynarken, yedek kulübesinde sarı kart gördü... Bize karşı! Bu isimlerle 5 yıllık sözleşmeler yapılmış. Bunların hepsini ödeyeceksiniz. Kiralık veriyorsunuz, üstüne para ödüyorsunuz.

"MENAJERLERLE ARAMIZ İYİ DEĞİLMİŞ"

Menajerlerle durumumuzu sordum, aramız iyi değilmiş! Meğerse menajerlere 10 Milyon Euro borcumuz varmış! Domagoj Vida'nın menajeri 2 Milyon Eurol'uk dava açtı. İnanılmaz ilişkiler.

Samet Aybaba, bütün futbolcuların menajerlerinin içeri girişini yasakladı. Kimseyi içeri sokmuyor. Önce sosyal medyada isim ortaya atıyorlar. Menajerler plan yapıyor, oyuncuyu almak durumunda bırakıyorlar. Asıl transferi yazın yapalım diye karar verdik.

"ERNEST MUCI İLE GECE YARISI ANLAŞTIK"

Ernest Muci'yi Legia Varşova vermedi. Çünkü çok kıymetli oyuncuları. Gece yarısı anlaştık. Oyuncunun menajeri izin vermedi. Sonra gece 02:00 gibi geldi. Oyuncuyu, Aston Villa istiyordu. Muci'yi kamptan çağırdılar ve hemen imza attırdık.

"AL-MUSRATI İLE MENAJERSİZ ANLAŞTIK"

Al-Musrati'yi önemli kulüpler almak istemiş. Al-Musrati ile menajersiz anlaştık, menajeri yok! Menajeri olmadan anlaştı. Kısa bir süre önce evladı oldu. Ülkesinde 'Kartal' yerine geçen Yousif ismini oğluna verdi.

"BESAR GUDJUFİ DİYE BİR OYUNCUMUZ VAR, KİMSE BİLMİYOR"

Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var, kim olduğunu biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. 5 yıllık sözleşme imzalanmış, her ay para alıyor. Kiralık yolladık. Neden, nasıl alındığını bilen yok.

SEMİH KILIÇSOY

Semih Kılıçsoy'u hepimiz alkışlayalım. Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar geldikten sonra oynamaya başladı. Sözleşme için çağrıldığında hiçbir şey sormadı. Ne maaş, ne çıkış maddesi...

EMİR YAŞAR VE YAĞIZ KARABULUT

Emir Yaşar... Samet Aybaba çok değerli bir kaleci olduğunu söyledi. Yağız Karabulut'u gördünüz mü? 14 yaşında. Onur Göçmez'in Bandırma'dan Beşiktaş'a hediyesidir. Bunlar inanılmaz çocuklar, Allah nazar değdirmesin.

JOE WORRALL

Joe Worrall'u stoper olarak aldık. 500 Bin Euro kiralık. Türkiye'de büyük bir kulüp kulübüne 4,5 Milyon Euro teminat gönderdi ama Joe Worrall, bize gelmek istedi.

NECİP UYSAL

Necip Uysal'ın milli takıma seçilmesi lazım.

KADRO DIŞI KARARI

Beş futbolcuyu kadro dışı bırakmak zorunda kaldık. Çünkü bir oyuncu, bir oyuncuya 'Bu maçta oynama' deme durumuna gelmişti. kadro dışı kararı sonrası menajerleri devreye girdi. Eric Bailly'i hemen yolladık, karımız 3,5 Milyon Euro. Jean Onana'nın menajerini çağırdık, menajeri yok! Şaşırdınız mı? Satın alma opsiyonuyla kiraladık. Valentin Rosier'i Nice'e kiraladık, orada da oynayamıyor. İnşallah oynar. Bu üç oyuncudan 5 Milyon 375 Bin Euro kâr ettik. Bu doğru bir karardı. Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal'ın anlaşmaları çok güçlü. Biz affetmedik, hoca faydalanabileceğini söyledi. Maaşını ödüyoruz. Türk gazeteleri menajer ağzından "Beşiktaş, bizden özür dilesin" diye manşet attı.

"19 YABANCIMIZ VAR, 12'YE DÜŞMEK ZORUNDAYIZ"

Al-Musrati, Ernest Muçi ve Joe Worrall transferi öncesi 62 Milyon Euro takımın bütçesi. Bu büyük para. Sözleşmeler toplamı 135 Milyon Euro. Bunlardan kaçma şansınız sıfır, hiçbir şansınız yok. 19 yabancımız var. Yeni kural gereği 12'ye düşmek zorundasınız. Orada sıkıntı var. Yabancıları boşaltmamız lazım. Fernando Santos ana iskeleti kurduğunu söyledi. Kaleci, Al-Musrati, Semih Kılıçsoy omurgası onun kafasında. Diğer transferleri yapacağız.

"TFF'YE SİZİ İSTEMİYORUZ DEDİK"

TFF ile ilişkiler iyi giderken, Galatasaray maçı sonrası ceza kestiler. Lisanda problem yok. Cenk Tosun'un pozisyonunda neden VAR'ın çağırmadığını sorduk. 'Sizi istemiyoruz' dedik. Beşiktaş hakkını aramaya devam edecek.

EUROCUP

Beşiktaş, EuroCup'ı inşallah kazanır. Kazanırsak, EuroLeague'e otomatik olarak gidebiliyoruz.

"BAŞKAN, HERKES PARASINI ALMIŞ"

Senetler varmış, sevindik alacağımız var diye. Senetler ortada yok. Başkan da parasını almış, herkes parasını almış. Beşiktaş'ın kimseye borcu yok, bunu boşuna sormuyoruz.

CEYHUN KAZANCI

Ceyhun Kazancı'nın görevi neydi? Sportif direktör... Ceyhun Kazancı, 17 Temmuz 2021 tarihinden 2023'e kadar Futbol A.Ş.'nin genel müdürlüğünü yapmış. Yönetim Kurulu kararı var elimde.

STAT ÇATISI

Stadın çatısı müthiş bir çatıymış! Ne çatıymış.. Neler var neler! Sesin neden içeride kalmadığını öğrendik. Çatıda orijinal malzeme yerine daha ucuz malzeme kullanılmış. Ancak biz aynı parayı vermişiz. Ama çatıyla ilgili kimse ortada yok.

"3 GÜN İÇİNDE ÖDEMESEK ELEKTRİKLER KESİLECEKTİ"

Fulya'nın elektriği Ağustos ayından beri ödenmemiş! İhtarname geldi, 3 gün içinde ödemezsek elektrikler kesilecekti. Kimseye bir şey söylemedik.

"BEŞİKTAŞ'IN MALLARINA ÇÖKMÜŞLER"

Beşiktaş'ın mallarının nasıl kiraya verildiğini, ne dramlar yaşandığını anlayamazsınız. Beşiktaş'a çökmüşler. Kongre üyeleri çökmüş. Bunu bu kulübe yapmayın.

"BEŞİKTAŞ'IN TAPULARI PERİŞAN EDİLMİŞ"

Beşiktaş'ın yüzlerce tapusu var, aklınız durur ama bunlar perişan edilmiş. Fulya'daki binalarımız 20-25 yıllığına, Akatlar 30 yıllığına kiralanmış.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dünya'nın Bir Uydusunun Olma Sebebi Jüpiter Olabilir
Dünya'nın Bir Uydusunun Olma Sebebi Jüpiter Olabilir

Yeni bir çalışmaya göre, Büyük Gezegen Dengesizliği adı verilen bir olay Ay'ın oluşumuna neden olmuş olabilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu