USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Güneş Kremi mi Daha Zararlı, Yoksa Güneş Işınları mı? - Webtekno

Güneş kremleri, son zamanlarda epey tartışmalı bir konu hâline geldi. Bazıları, “kanserden kaçalım derken bizi daha çok kanser edecek” korkusuyla uzak dururken bazıları ise geceleri bile güneş kremi sürüyor. Peki işin aslı astarı ne; sürmek mi daha sağlıklı, yoksa sürmem

Güneş Kremi mi Daha Zararlı, Yoksa Güneş Işınları mı? - Webtekno
19-08-2023 11:18
Google News

Günümüzde ÖZETİ| birçok insan için adeta bir temel ihtiyaç hâline gelen güneş kremleri, kullanıp kullanmamakta kararsız kalanlar için kafa karışıklığına yol açabiliyor. Zararlı güneş ışınlarının sebep olduğu cilt kanserini önlemek için bedenimize doğal olmayan bir maddeyi sürerek kendimize daha çok zarar veriyor olabilir miyiz?

“Artık biri şu konuya açıklık getirsin!” diye illallah edenleri duyar gibiyiz. O yüzden hiç vakit kaybetmeden işin aslına astarına hep birlikte bakalım. 

Birçoğumuzun sosyal medyada “Güneş’in yüzüne sürekli sol taraftan vurduğu tır şoförü” başlığıyla denk geldiği bu adam, yalan bir Facebook postu gibi duruyor olabilir fakat değil!

cilt kırışıklığı

Fotoğraftaki bu adam, 28 yıllık bir tır şoförü ve yıllar boyu aynı hatta çalıştı. Bu hatta Güneş hep sol tarafından vuruyordu. Böylece yıllar sonra, farkında olmadan yapılan bir deneye şahit olduk. Güneş’in cildimize verdiği zararı en çarpıcı örneklerden biriyle görebildik.

Güneş ışınları, cildimize ve sağlığımıza tahmin ettiğimizden daha çok zarar veriyor.