USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Güneş Bir Sabah "Hiç Doğmazsa" İlk 24 Saatte Neler Yaşarız? - Webtekno

Günlük yaşamımızda belirli sıcaklık dereceleri içinde hayatta kalmaya devam edebiliyorsak, güne başladığımızda etrafımızda olup bitenleri rahatça görebiliyorsak ve en önemlisi nefes alabiliyorsak Güneş doğmuş ve sabah olmuş demektir.

Güneş Bir Sabah
01-06-2023 22:32
Google News

Yeryüzündeki ÖZETİ| tüm canlılar için oldukça hayati bir öneme sahip olan Güneş, ya bir sabah doğmasaydı neler olurdu hiç düşündünüz mü? 

10 dakika, 1 gün, 1 ay ya da 1 yıl boyunca yeryüzünde Güneş'in varlığı silindiğinde insanları, canlıları, tüm organizmaları nasıl bi hayat beklerdi, ya da yaşamımıza devam edebilir miydik? Bu noktada bilime dayalı tüm olası cevaplara bakalım. 

Işığın Güneş'ten Dünya'ya seyahati yalnızca 8 dakika sürer ve bu, Güneş'teki kayıp protonların ve parçacıkların Dünya'ya doğru ilerlediği anlamına gelir.

istanbul

İster gece yarısınının en karanlık saatlerinde olsun ister Güneşli bir öğle vakti, Güneş ortadan kaybolur kaybolmaz 8-9 dakika içerisinde gözle görülür bir şekilde fark edebileceğimiz bir karanlık, tüm yeryüzüne hakim olur ve bu noktada bazı değişimler meydana gelir.

Net bir görüşe ihtiyaç duyan uçaklar ve gemiler görüşünü kaybeder, yapay ışığın o an için olmadığı çok sayıda oda, bina ve bölge tamamen karanlığa gömülür. Bu durumda saat dilimi, varlığını sürdürse de tüm Dünya daimi olarak geceyi yaşamaya başlar.

Gökyüzüne baktığımızda tıpkı siyah bir damla gibi tüm yıldızları belirgin bir şekilde görmemiz mümkün olur. Bunun sebebi ise Güneş'in sağladığı ışık kaynağının yok oluşu.