USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gözler Merkez Bankası'nda! Piyasa beklentisini açıkladı

Ekonomi - Merkez Bankası Perşembe günü yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur?, Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, piyasa beklentisinin 250 baz puan artış olduğunu belirtti.

Gözler Merkez Bankası'nda! Piyasa beklentisini açıkladı
23-01-2024 13:33
Google News

Merkez ÖZETİ| Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında 25 Ocak Perşembe günü toplanacak.

Banka, aynı gün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 42,5'e yükseltilmişti. 

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, piyasa beklentisinin 250 baz puan artış olduğunu belirtti.

MERKEZ BANKASI PERŞEMBE GÜNÜ NE YAPAR?

"Kasım ayından bu yana piyasalarda Merkez Bankası faiz artırımını ne zaman sonlandıracak beklentisi oldu" diyen Karadağ, Merkez Bankası'nın Kasım ayında para politikasında sıkılaşma döngüsünün sona erdiğine dair mesajını hatırlattı. Piyasa beklentisinin politika faizini yüzde 45'e yükseltilmesi olduğunu belirten Karadağ, Merkez Bankası'nın Perşembe günü faizi 250 baz puan daha artırmasını öngördüklerini belirtti. "Beklentiler doğrultusun bir karar piyasalar tarafından sürpriz olarak yorumlanmayacaktır ama asıl önemli olan son faiz artışımı bu takip edilecek" dedi. Karadağ, Karar metnin sıkı para politikası döngüsünün sona ereceği mesajının gelmemesi durumunda ise piyasaların kafasının karışacağına işaret etti.