USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gözler Merkez Bankası'nda! faizi kaç baz puan artırır?

Ekonomi - Merkez Bankası, yarın piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. Haber7'ye konuşan ekonomist Mustafa Aşkın, Merkez Bankası'nın 250 baz puan faiz artışına gitmesini öngördüğünü belirtti.

Gözler Merkez Bankası'nda! faizi kaç baz puan artırır?
22-11-2023 14:17
Google News

Merkez ÖZETİ| Bankası, Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yarın toplanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 35'e yükseltilmişti. Merkez Bankası'nın bir önceki PPK metninde faiz artışlarına devam edeceği vurgulanmıştı. Haber7'ye konuşan ekonomist Mustafa Aşkın, Merkez Bankası'nın yarın 250-300 baz aralığında faizi yükseltmesini öngördüğünü belirtti.

MERKEZ BANKASI FAİZİ KAÇ BAZ PUAN ARTIRIR?

Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalarda istikrarlı olduğunu küresel alanda da göstermesi için yarınki toplantının önemli olduğuna işaret eden Aşkın, piyasanın faiz artış beklentisinin 250 baz olduğunu ve MB'nin muhtemel 250 veya 300 baz puan aralığında politika faizinde bir artış olacağını söyledi. Aşkın, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu metninde vereceği mesajların da özellikle yabancı yatırımcı açısından çok önemli olacağını söyledi. Aşkın, "Nisan ayı gibi enflasyonda yüzde 70 seviyesini görmemiz muhtemel. Bu açıdan baktığımızda yabancı yatırımcıya para politikası araçlarının etkin bir şekilde kullanıldığına ikna etmemiz son derece önemli. Fon girişini hızlandırmak için yabancı yatırımcıya faiz ve enflasyon politikasının en iyi şekilde anlatılması ve sözlü yönlendirme yapılması gerekiyor" diye konuştu.