USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

G.O.R.A. Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Türk sinema tarihinde bilim kurgu ve komedi gibi birbirine oldukça uzak iki türü en başarılı şekilde birleştiren film olan Cem Yılmaz imzalı G.O.R.A., aradan geçen uzun yıllar sonunda gerçek bir kült filme dönüştü. G.O.R.A. filminin kendisi kadar açılımı ve kamera arkası deta

G.O.R.A. Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
17-12-2023 16:32
Google News

21. ÖZETİ| yüzyılın ilk yılları Türk sineması için verimsiz başladı. Başarılı birkaç film olsa bile geçmiş yılların coşkusu bir türlü yakalanamadı. Derken vizyona G.O.R.A. diye bir film girdi. Senaryosunu usta komedyen Cem Yılmaz’ın kaleme aldığı G.O.R.A. filminin kadrosunu usta oyuncular oluşturuyordu. Fakat filmin asıl ilginç noktası bilim kurgu - komedi türünde bir yapım olmasıydı. 

Yaşı yetenler hatırlar, G.O.R.A. filmi gişeyi salladı geçti. Bilim kurgu türü maalesef ülkemizde canlanmadı ama komedi filmleri başta olmak üzere pek çok farklı türdeki Türk filmleri art arda gelmeye başladı. İşte G.O.R.A. böyle bir filmdir. Daha sonra yapılan devam filmleri ve yan hikâyeleriyle izleyicinin kalbindeki yerini sağlamlaştıran G.O.R.A. hakkında bazı ilginç detaylar var. 

Önce kısaca G.O.R.A. filmini hatırlayalım: