USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google Play'da 35 uygulama daha kaldırıldı! Bu uygulamaları silmeniz gerekiyor

Haber 7 - Google Play Store'da yer alan kötü amaçlı yazılımlar listesine yenileri eklendi. Android kullanıcıları tehdit eden bu uygulamalar Google Play'den kaldırıldı. Eğer bu uygulamalar yüklüyse kaldırmanız telefonunuzdan kaldırmanız gerekiyor.

Google Play'da 35 uygulama daha kaldırıldı! Bu uygulamaları silmeniz gerekiyor
01-08-2022 12:24
Google News

Kötü ÖZETİ| amaçlı yazılımların tespiti üzerine çalışan Dr.Web, Google Play Store'daki popüler uygulamaları detaylıca inceledi. Yapılan araştırmalar sonucunda, onlarca uygulamanın kötü amaçlı olduğu tespit edildi. Tespit edilen 35 kötü amaçlı yazılım milyonlarca kişi tarafından indirildi.

Google Play Project özelliği açık telefonlarda bu uygulamalar otomatik olarak kaldırıldı. Ancak telefonu yavaşlattığı gerekçesiyle Play Project'i kapatan kullanıcıların bu uygulamayı kendilerinin kaldırması gerekiyor.

Bu uygulamalar ise şunlar:

Photo Editor: Beauty FilterPhoto Editor: Retouch and CutoutPhoto Editor: Art FiltersPhoto Editor - Design MakerPhoto Editor & Background EraserPhoto & Exif EditorPhoto Editor - Filters EffectsPhoto Filters & EffectsPhoto Editor : Blur ImagePhoto Editor : Cut, PasteEmoji Keyboard: Stickers & GIFNeon Theme KeyboardNeon Theme - Android KeyboardCashe CleanerFancy ChargingFastCleaner: Cashe CleanerCall Skins - Caller ThemesFunny CallerCallMe Phone ThemesInCall: Contact BackgroundMyCall - Call PersonalizationCaller Theme (com.caller.theme.slow)Caller Theme (com.callertheme.firstref)Funny Wallpapers - Live Screen4K Wallpapers Auto ChangerNewScrean: 4D WallpapersStock Wallpapers & BackgroundsNotes - reminders and listsPoco Launcher4K Pro CameraYouToon - AI Cartoon EffectPista - Cartoon Photo EffectWater Reminder- Tracker & ReminderYoga- For Beginner to AdvancedChat Online

Listede yer alan 4K Wallpapers Auto Changer" isimli uygulama en az 10 milyon kez indirilmiş. Bu uygulamalar verilen izinlere paralel olarak kredi kartından kullanıcının bilgisi olmadan para çekerek dolandırıyor. 

KÖTÜ AMAÇLI YAZILIMLARIN TESPİTİ ZORLAŞIYOR

Kötü amaçlı yazılımları tespit etmek giderek zorlaşıyor. Uygulamalar artık zararlı bir kod içermediği için sistem tarafından otomatik olarak tespit edilemiyor. Zararlı kod içermeyen kötü amaçlı yazılımların tespiti için kullanıcıların şikayeti büyük önem taşıyor. Kullanıcı şikayetleri ile tespit edildiği için bazı kötü amaçlı yazılımları tespit etmek ve marketten kaldırmak uzun sürebiliyor