USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google Karanlık Fotoğrafları Netleştiren Yapay Zeka Programı

Google araştırmacıları, kullanıcıların fotoğrafları ve videoları karanlıkta bile rahatça görmelerini sağlayan etkileyici bir yeteneğe sahip yeni bir yapay zeka programını tanıttı.

Google Karanlık Fotoğrafları Netleştiren Yapay Zeka Programı
24-08-2022 21:53
Google News

Fotoğraf ÖZETİ| ya da video çekerken iyi bir aydınlatmaya sahip olmak en kötü özelliklere sahip kamerayla bile kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlar. Ancak özellikle akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflar için dijital gürültü, yani çekilen fotoğraflarda dağılmış, çoğu parlak renkli noktalar büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Google Araştırma ekibi, MultiNerf adını verdiği yapay zeka projesine yeni bir açık kaynak ekleyerek bu soruna bir çözüm bulmuş olabilir.

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz günlerde DeepMind yapay zekâ ekibi tarafından tek bir fotoğraftan 30 saniyelik 3D videolar çıkarabilen bir yapay zekâsını duyurmuştu. Video ve fotoğraflarla ilgili çalışmalarına devam eden Google ekipleri, RawNeRF isimli yeni bir yapay zekâ programı ile altyapısı “karanlıkta görüntüleme” gücünü bambaşka bir seviyeye taşıyacak.

Altyapı özel bir sistem üzerine kuruldu