USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google, İsrail Protestocusu Çalışanlarını Polisle Dağıttı

Google, firmanın İsrail ile yaptığı anlaşmaları protesto eden çalışanlarının düzenlediği eylemindağıtmak için polis çağırdı. Tutuklanan çalışanlar idarî izne çıkarıldı.

Google, İsrail Protestocusu Çalışanlarını Polisle Dağıttı
17-04-2024 19:37
Google News

İsrail'in ÖZETİ| Filistin'e yönelik müdahalesi her geçen gün dünyanın dört bir yanından tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak aralarında Google çalışanlarının da yer aldığı bir grup, firmanın Kaliforniya Sunnyvale'deki ve New York'taki tesislerinde oturma eylemi gerçekleştirmişti. "Apartheid (beyaz ırkın üstünlüğü) İçin Teknoloji Yok" adlı grubun sözcüleri, Google'ın eyleme katılan çalışanların kartlarını iptal ettiğini ve çalışanları idarî izne çıkardığını açıkladı. 

Google ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Diğer çalışanların işlerini yapmalarına fiziksel olarak engel olmak ve tesislerimize erişimlerini engellemek kurallarımızın açık bir ihlalidir, bu durumu inceleyecek ve gerekli aksiyonları alacağız." ifadelerini kullandı. Google, çalışanların idarî izne çıkarıldıklarının ve sistemlere erişimlerinin kapatıldığını doğrularken, defalarca tesisten ayrılmaları istenen çalışanların bu isteğe uymamaları üzerine polis çağrıldığını da kabul etti. 

Tüm eylemciler serbest kaldı