USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google, En Güçlü Yapay Zekâ Dil Modeli Gemini’ı Tanıtt - Webtekno

Google, bugün Gemini ismini verdiği yeni dil modelini tanıttı. Bard’dan Android’e kadar tüm Google servislerine entegre olacak model, OpenAI’ın GPT’sini alt etmeye çalışacak.

Google, En Güçlü Yapay Zekâ Dil Modeli Gemini’ı Tanıtt - Webtekno
06-12-2023 20:43
Google News

Yapay ÖZETİ| zekâ yarışında önde gelen şirketlerden biri olan Google, bugün uzun zamandır beklenen Gemini modelini tanıttı. Bir dil modeli (LLM) olan Gemini, Google için yeni bir yapay zekâ yarışı başlatacak ve OpenAI GPT’sine rakip olacak.

Teknoloji devi, paylaştığı bir blog gönderisiyle Gemini’yı bizlerle buluşturdu. Model, birçok önemli işlevi yerine getirebiliyor. CEO Sundar Pichai de “Gemini’ın yetenekleri her alanda son teknoloji.” diyor ve modelin “insanların dünyayı anlama ve onunla etkileşim kurma biçiminden ilham aldığını” söylüyor.

Gemini, üç farklı versiyona sahip: Nano, Pro ve Ultra

Gemini 1.0 olarak da adlandırılan model, Google’ın Deepmind yapay zekâ departmanı ve diğer araştırma bölümleri arasındaki kapsamlı bir iş birliği sonucunda geliştirildi. İleriye doğru büyük bir adımı temsil eden model, nihayetinde tüm Google ürünlerini etkileyecek.

Dil modeli, Nano, Pro ve Ultra olmak üzere üç farklı sürüme sahip. En hafif versiyon Gemini Nano’nun, Android cihazlarda yerleşik olarak yer alması planlanıyor. Öte yandan biraz daha güçlü olan Gemini Pro da Bard sohbet botu gibi birçok Google hizmetine güç verecek. En güçlüsü olan Ultra’yı ise veri merkezleri kurumsal uygulamalarda göreceğiz. Şirket, Ultra’nın en erken 2024’te kullanılmaya başlayacağını söylüyor.