USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Giydiğiniz Ayakkabı, Kişiliğinizi Yansıtıyor! - Webtekno

Ayakkabılar, bir kişi hakkında çok şey anlatır. En azından Kansas Üniversitesindeki araştırmacılara göre bu böyle. Bahns ve meslektaşları tarafından yapılan bir araştırmada ayakkabıların, kullanıcısı hakkında ince ama yararlı bir bilgi dilimi ortaya çıkardı.

Giydiğiniz Ayakkabı, Kişiliğinizi Yansıtıyor! - Webtekno
26-12-2023 19:48
Google News

İnsanların ÖZETİ| birbirleriyle karşılaştıkları ilk anki duygu ve düşünceleri ifade eden ilk izlenimin oluşması yaklaşık 7 saniye sürüyor. Yani birisiyle ilk tanıştığınızda, siz daha ağzınızı bile açmadan onun sizin hakkında fikir sahibi olması muhtemel.

Eğer insanların sizin hakkınızda ne düşüneceğini bilmek daha iyi hissetmenize neden olacaksa ayakkabılarınızı buna göre seçmeye başlayabilirsiniz.

Ayakkabı, sizin için sadece birer zorunluluksa o zaman iç benliğinizin ifadesi değil sadece kapı önünde duran bir çift eşyadır. Ancak verdiğiniz izlenimlerle ilgileniyorsanız yapılan bu araştırma ile ne ifade ettiğinizi anlayabilirsiniz.

Ayakkabıların sizin hakkınızda ne söylediklerinin genellikle çok doğru olduğu ortaya çıktı.

kişilik analizi

Kansas Üniversitesinden Omri Gillath ve Angela J. Bahns, “İlk İzlenim Kaynağı Olarak Ayakkabılar” başlıklı makalelerinde, bir yabancının en çok giydiği ayakkabının resmine bakarak onun cinsiyetini, yaşını, gelirini ve bağlanma kaygısının sonuçlarını açıkladı.

İnsanların, bilinmeyen bir kişinin özelliklerini yargılaması, yalnızca kişinin en sık giydiği ayakkabılara bakılarak yapıldı. Katılımcılar, ayakkabılarının fotoğraflarını sundular ve öz bildirim ölçümlerini tamamladılar. Bir başka katılımcı grup ise yalnızca ayakkabı fotoğraflarına bakarak ayakkabı sahiplerinin tutumlarını ve demografik özelliklerini yargıladı.

Sonuç şaşırtıcıydı çünkü katılımcıların yaptıkları yargılamaların yüzde 90’ı doğruydu. Çalışma şunu gösterdi, ayakkabılar gerçekten de en azından bazı alanlarda başkalarını değerlendirmek için kullanılabilir.

Her adım, kimliğinizin bir yönünü yansıtıyor.