USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

Gıda saklama kabını temizlemek için kalıntıları peçete yardımıyla silin. Ardından bulaşık deterjanı ve su ile yıkayın. Kokuları gidermek için karbonatlı su yöntemini deneyebilirsiniz.

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?
02-12-2023 16:13
Google News

Gıda ÖZETİ| saklama kapları, yemekleri uzun süre muhafaza etmenin ve buzdolabında daha az yer kaplamasını sağlamanın en basit yoludur. Hazırlanan yemekleri bir yerden bir yere taşırken de oldukça kolaylık sağlarlar.

Gıda saklama kabını temizlemek de oldukça önemli bir konudur. Temizlenmeyi unutulan saklama kaplarında kalıcı lekeler ve kokular oluşabilir. Üstelik içerisinde yemek unutulan gıda saklama kapları küflenme yaparak sağlık açısından tehdit bile oluşturabilir.

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

Gıda saklama kabı temizlemek oldukça kolay bir işlemdir. Ancak bunu en hızlı ve doğru şekilde yapılması gerekir. Aksi halde çıkmayan lekeler ve kokulara maruz kalabilir, şeffaf saklama kaplarının da kirli bir görüntüsü oluşabilir.

Bulaşık makinesi neden kurutmuyor? Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için etkili çözüm yollarıBulaşık makinesi neden kurutmuyor? Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için etkili çözüm yolları

Birkaç dakikanızı ayırarak gıda saklama kaplarını temizleme püf noktalarını öğrenin ve küf, koku ve lekele oluşumunun önüne geçin! İşte gıda saklama kaplarını temizleme detayları…

GIDA SAKLAMA KAPLARI NASIL TEMİZLENİR?

İnatçı Lekelerin Oluşmasına İzin Vermeyin

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

Gıda saklama kabını temizlemek için öncelikle yapmanız gereken kullandıktan sonra hemen ön temizlik yapmaktır. Bunun için içerisindeki kalıntıyı daha sonra kuruyup inatçı lekeye dönüştürmeden önce kalanları boşaltın. Kalan yağı ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ile ıslatın. Bulaşık makineniz varsa duruladıktan sonra içerisine koyun eğer yoksa elde güzelce yıkayın.

Elektrik kesintisinde gıda güvenliği: Elektrik kesintisinden sonra hangi yiyecekler saklanmalı ve neler atılmalı?Elektrik kesintisinde gıda güvenliği: Elektrik kesintisinden sonra hangi yiyecekler saklanmalı ve neler atılmalı?

Eğer gıda saklama kabını temizlemeyi unutup içerisinde inatçı kalıntılar oluştuğunu mu gözlemlediniz? O zaman ise şu adımları izlemeniz gerekir; Öncelikle gıda saklama kabının içerisine lekelere karşı güçlü olan bir bulaşık deterjanı dökün. 30 dakika bu şekilde bekletin ve durulayın.

Evde kalorifer peteği nasıl temizlenir?Evde kalorifer peteği nasıl temizlenir?

Lekeler hala geçmemiş ise gıda saklama kabını ılık su ile doldurun ve içerisine 1-2 çay kaşığı kadar çamaşır suyu ekleyin. Bu temizleme solüsyonunu 15 ila 30 dakika arasında bekletin. Sürenin sonunda bulaşık deterjanı ve su ile güzelce yıkayın.

Kalıcı Kokuları Giderin

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

Gıda saklama kaplarına koyulan baharatlı yiyecekler sonrasında büyük ve geçmeyen kokular bırakabilir. Cam gıda saklama kaplarına göre daha gözenekli olan plastik saklama kapları kokuyu daha uzun süre hapseder. Plastik gıda saklama kabını temizlemek ve kokusunu arındırmak için şu adımları izleyebilirsiniz.

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şeyKış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Gıda saklama kabını temizlemek ve kokusunu arındırmak için öncelikle hızlıca durulayın. Ardından içerisine bir çorba kaşığı karbonat ve bir bardak su ekleyin. Bu şekilde birkaç saat bekletin. Daha sonra kabı bulaşık deterjanı ve ılık su ile güzelce yıkayın.

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanıKoltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

Gıda saklama kabını temizlemek ve kokularından arındırmak için ısıya dayanıklı olan kapları yukarıdaki gibi temizleyip kuruladıktan sonra 70 derece fırına atın ve 20 dakika boyunca ısıtın. Gıda saklama kaplarınız fırından çıktığında kokunun tamamen ortadan kalktığını fark edeceksiniz.

Buğulu Görüntüyü Temizleyin

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

Gıda saklama kaplarınız şeffaflığını kaybedip bulutlu bir görünüme dönüştüyse bunun iki tane sebebi olabilir. Bunlardan bir tanesi ve en sık karşılaşılan sert sulardan kaynaklanan problemdir. Bu sorunu bulaşık makinenize parlatıcı koyarak çözebilirsiniz.

Saçların aşırı yağlanmasının sebepleri nelerdir? Saçların aşırı yağlanması nasıl önlenir?Saçların aşırı yağlanmasının sebepleri nelerdir? Saçların aşırı yağlanması nasıl önlenir?

Diğer sebebi ise doğru temizlenmemesi ile oluşan yağlardır. Bu şekilde bir gıda saklama kabını temizlemek için bir önceki kısımda anlattığımız gibi karbonatla temizleme yöntemini uygulayabilirsiniz.

Küflenmiş Gıda Saklama Kabını Temizleyin

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

Gıda saklama kabı içerisinde unutulan bir yiyecek belli bir süre sonra küflenmeye başlar ve bu küf lekeleri kolay kolay çıkmaz. Küflü gıda saklama kabı temizlemek için öncelikle saklama kabının içini boşaltın. Ardından bir peçete ile küflerin çoğunu temizlemeye çalışın. Bu aşamada bulaşık süngerinizi kullanmamaya özen gösterin. Çünkü küf sporları kolaylıkla süngerinize nüfus edebilir.

Kettle içerisindeki kireç nasıl temizlenir? Su ısıtıcısı temizleme yöntemleri…Kettle içerisindeki kireç nasıl temizlenir? Su ısıtıcısı temizleme yöntemleri…

Küfleri peçeteyle mümkün olduğu kadar temizledikten sonra gıda saklama kabının içerisine çamaşır suyu ve su ile oluşturduğunuz bir solüsyon dökün. Kapağını kapatıp güzelce çalkalayın ve bu şekilde en az 30 dakika bekletin.

Mayonez lekesi nasıl çıkarılır?Mayonez lekesi nasıl çıkarılır?

Sürenin sonunda gıda saklama kabını temizlemek için bulaşık deterjanı ve su kullanın. Kapağın kenar kısımlarını temizlemek için kürdan ya da pipet kullanabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ölmeden Düşebileceğiniz En Yüksek Mesafe Nedir?
Ölmeden Düşebileceğiniz En Yüksek Mesafe Nedir?

İnsanlık, tarih boyunca sınırlarını zorlamayı sevmiştir. Uçma hayali, gökyüzüne doğru yükselme arzusu ve hatta düşme deneyiminden sağ çıkma merakı... Peki, insan bedeni ne kadar yükseklikteki bir düşüşten sağ kurtulabilir?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu