USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gençler hem umutlu hem temkinli! Seçim sonuçlarını gençler nasıl değerlendiriyor?

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını gençlere sorduk. Seçim öncesine göre daha umutlu olduklarını belirten gençler, yine de icraatleri görmeden temkinli yaklaşmayı tercih ediyor.

Gençler hem umutlu hem temkinli! Seçim sonuçlarını gençler nasıl değerlendiriyor?
07-04-2024 16:58
Google News

Gençler ÖZETİ| 31 Mart yerel seçimlerini nasıl değerlendiriyor?

Ekonomik sorunlar, istihdam, ideolojik karşıtlıklar gibi sebeplerle ülkeyi terk etme hayali kuran gençler, seçim sonuçlarının ardından geleceğe nasıl bakıyor? MedyaTava TV Üsküdar ve Beşiktaş’ta mikrofonu gençlere uzatarak bu soruların cevaplarını aradı. Utku Baş’ın sorularını yanıtlayan gençler hem umutlu hem temkinli gözüktü. Yurt dışına gitmenin de ekonomik bir yük olduğunu söyleyen gençler, bir şeylerin değişip değişmeyeceğini anlamak için öncelikle icraatleri görmek gerektiğinin altını çiziyor.

Gençler hem umutlu hem temkinli! Seçim sonuçlarını gençler nasıl değerlendiriyor?

‘KIYAFETİM SEBEBİYLE ‘CEHENNEMDE YAN’ DEDİLER’

Üsküdar’da bir genç, sokak röportajından biraz önce bir kadının kendisine crop giydiği için ‘cehennemde yanacaksın’ dediğini anlatırken, “Üsküdar’ın alınması beni çok şaşırttı. Yine zihniyetler aynı ama umut da var” dedi. Bir başka genç ise gençler için çok fazla sınırlandırılan durum olduğunu belirterek, seçim sonucunun “Bir farkındalık yarattığını” söyledi. Seçim sonuçlarının kendisini mutlu ettiğini söyleyen bir başka genç ise “Ülkemiz çok güzel bir ülke. Terk etmek bana mantıklı gelmiyor. Seçimlerden sonra gençlerin de düşüncelerinin değiştiğini düşünüyorum.” diye konuştu.