USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazze-Seccade-Zikirmatik! CHP seçim yüzünü döndü

Hamas'ı 'terörist' ilan edip aylardır Gazzelilere yapılan zulmü görmezden gelen CHP, seçim yaklaşınca oy uğruna yine iki yüzlülüğe başladı. Muhafazakar seçmenin oyuna göz diken İmamoğlu, seçime 26 gün kala Gazze'ye yardım şovu düzenledi.

Gazze-Seccade-Zikirmatik! CHP seçim yüzünü döndü
07-03-2024 13:48
Google News

  ÖZETİ| Haber7-ÖZEL

Her seçim döneminde olduğu gibi 31 Mart yerel seçim tarihi yaklaştıkça da CHP yönetiminin samimiyetsizliği ve iki yüzlülüğü gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Seçimlerde muhafazakar seçmenin oyunu almak isteyen CHP, türlü oyunlarla kamuoyunun gözünü boyamaya çalışıyor.

Hamas-İsrail savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana hiçbir mitinginde katledilen ve açlığa mahkum edilen Gazzelilerden bahsetmeyen, Filistin'in işgaline karşı yıllardır mücadele eden Hamas'ı terör örgütü olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade eden ve İsrail ile imzalanan 'Kardeşlik protokolü'nü tüm soykırıma rağmen devam ettiren CHP, seçim sathına girilince Gazze'yi hatırladı. İmamoğlu yönetimindeki CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, muhafazakar seçmenden oy alabilmek seçime 26 gün kala Gazze'ye yardım şovu düzenleyerek seccade, zikirmatik ve Ramazan ayına özel takvim dağıtımına başladı. 

İBB'DEN GAZZE'YE YARDIM ŞOVU

5 aydır Gazze'de katledilen insanlar için ağzını açmayan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim gününe sayılı günler kala göz boyama operasyonuna girişti. İmamoğlu yönetimi, Gazze halkına ulaştırılmak üzere insani yardım malzemesi yüklü 5 TIR’ı düzenlediği şovla İstanbul'dan uğurladı.



Adana’daki Kızılay deposuna ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım TIR’larını uğurlamak için düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, aylardır katledilen masumları yeni fark ederek Gazze'de her dakika bir insanlık suçu işlendiğini ve buna İstanbul halkı olarak kayıtsız kalamayacaklarını söyledi. 

7 Ekim'den bu güne kadar neredeyse hiçbir şey yapmayan ancak Filistin halkının yanında olduklarını belirten İmamoğlu, "Filistin’e insani yardım ulaştırma konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. 

İmamoğlu yönetiminin seçime sayılı günler kala yaptığı bu göstermelik girişim, 'Gazze şimdi mi aklınıza geldi' yorumlarına neden oldu.


SECCADE, ZİKİRMATİK VE RAMAZAN TAKVİMİ DAĞITTILAR

İstanbul'un belediye başkanı olmasına rağmen 24 Temmuz 2020'de 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazıyla yeniden ibadete açılan  Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni bir kez bile ziyaret etmeyen Ekrem İmamoğlu, muhafazakar kitleden oy almak için de Ramazan ayını tercih etti. Daha önce yaptığı açıklamalarda "Sizleri asla Allah'ın dini ve kitabıyla aldatmayacağım. Bu benim şeref ve namus sözümdür" diyen İmamoğlu, Çekmeköy'de vatandaşlara seccade dağıttı. 



CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel ise vatandaşlara "Merhaba komşum" afişiyle zikirmatik ve Ramazan ayına özel takvim dağıtımına başladı.

CHP'Lİ BELEDİYELER BOYKOTA KATILMADI

Seçime sayılı günler kala CHP'li İBB'nin Gazze halkını hatırlayarak yardım göndermesi bugüne kadar CHP yönetiminin tutumunu akıllara getirdi. Türkiye tek yürek olup İsrail destekçilerine karşı boykot uygularken CHP'li belediyeler üç maymunu oynamıştı.

Cumhur İttifakı'na ait belediyeler boykota destek verirken CHP'ye ait hiç bir belediyenin bu kampanyaya katılmamıştı. 

KARDEŞLİK PROTOKOLLERİ İPTAL EDİLMEDİ

Öte yandan CHP'li belediyeler Gazze'de katliam gerçekleştiren İsrail ile 'kardeşlik protokolü'nü sürdürdüğü gerçeği de devam ediyor. CHP'li belediyelerin işgalci İsrail ile devam ettirdiği kardeş kent protokollerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tel Aviv Belediyesi, Marmaris Belediyesi ile Aşkelon Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Bat Yam Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ile Petah Tikva kardeşlik protokolünü sürdürüyor. 

HAMAS'A 'TERÖRİST' İTHAMI

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum "Gazze'ye yardım edeceğiz" demesinin ardından CHP yönetimi tarafından topa tutulmuştu. Filistin'in işgaline karşı yıllardır mücadele eden Hamas'ın 'terör örgütü' olarak ilan edilmesi çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada, "Erdoğan tarafından Hamas'ın bir terör örgütü kabu edilmemesini tamamen reddediyoruz. Türkiye açısında son derece utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas bir terör örgütüdür." ifadelerini kullanmıştı.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı

Titanik'in en zengin yolcusu olarak bilinen John Jacob Astor IV'e ait altın bir cep saati, 1,5 milyon dolara satılarak bugüne kadar satılmış en pahalı Titanik antikası oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu