USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Gaziosmanpaşa'da yeniden oy sayımı sona erdi

Gaziosmanpaşa 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurullarının, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin aldığı karar doğrultusunda oy pusulalarının yeniden sayımı tamamlandı.

Gaziosmanpaşa'da yeniden oy sayımı sona erdi
05-04-2024 00:53
Google News

AK ÖZETİ| Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı seçimine dair itirazları üzerine oyların yeniden sayıldığını hatırlattı.

Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

"Gaziosmanpaşa Belediye başkanlık seçimine ilişkin yapmış olduğumuz itirazla birlikte oylar yeniden sayıldı. 

Yeniden yapılan sayım neticesinde oylarımız 159 oy artmış olsa da aradaki fark kapanmadığı için Chp nin adayı Gaziosmanpaşa belediye başkanı olarak Gaziosmanpaşa halkı  tarafından seçilmiştir. 

Yeni belediye başkanı arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Belediye meclis üyeliği seçiminde ise Ak Parti olarak 21 Belediye meclis üyeliği bizde 16 belediye meclis üyeliği ise chp olarak neticelenmiştir.

Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimiz ve milletimizin iradesi başımızın tacıdır. 

Sonuçlar ilçemize İstanbulumuza ve ülkemize hayırlı olsun. 

Yeni belediye başkanına hayırlı hizmetlerinde yanında olacağımızı, yanlış icatlarında karşısında olacağımızı bildirir, tüm Gaziosmanpaşalı hemşerilerimizi saygıyla selamlarım"

Gaziosmanpaşa Belediye başkanlık seçimine ilişkin yapmış olduğumuz itirazla birlikte oylar yeniden sayıldı.

Yeniden yapılan sayım neticesinde oylarımız 159 oy artmış olsa da aradaki fark kapanmadığı için Chp nin adayı Gaziosmanpaşa belediye başkanı olarak Gaziosmanpaşa halkı… pic.twitter.com/PQitC6Fpk6

— Adem YILDIRIM (@avademyildirim) April 4, 2024

Yıldırım, "Sayım neticesinde 159 oy bize artı yazılmış oldu. Buna rağmen 848 oyla CHP'nin adayı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığını milletimizin iradesi neticesinde kazanmış oldu." ifadelerini kullandı.

Seçimi kazananları tebrik ettiğini belirten Yıldırım, sayımda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.