USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Trabzonspor (CANLI YAYIN)

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında lider Galatasaray sahasında ezeli rakibi Trabzonspor'u konuk ediyor. Dev derbiye dakikalar kala iki takımın ilk 11'leri açıklandı. Galatasaray Trabzonspor maçının tüm detaylarını ve canlı anlatımını haberimizden takip edebilirsiniz.

Galatasaray Trabzonspor (CANLI YAYIN)
05-02-2023 20:03
Google News
Spor ÖZETİ| Toto Süper Lig'in 23. haftasında lider Galatasaray sahasında ezeli rakibi Trabzonspor'u konuk ediyor. Dev derbiye dakikalar kala iki takımın ilk 11'leri açıklandı. Galatasaray Trabzonspor maçının tüm detaylarını ve canlı anlatımını haberimizden takip edebilirsiniz.Abone olGALATASARAY TRABZONSPOR MAÇI CANLI ANLATIM

GALATASARAY 0-1 TRABZONSPOR

11'Galatasaray taraftarının bu dakikalarda yoğun desteği var.

10'Mücadelenin ilk 10 dakikası Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

9'Galatasaray yediği golün şokunu yavaş yavaş atlatıyor.

8'Mertens, soldan aldığı topu uzak köşeye göndermek istedi ama o bölgede hiçbir arkadaşı yok.

7'Mertens'in kaleye uzak noktadan yaptığı sert vuruş üstten auta gitti.

6'Trabzonspor kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor.

5'Trabzonspor attığı golle birlikte daha özgüvenli oynuyor. Sarı kırmızılı takım toparlanamadı henüz.

4'Galatasaray maça yediği şok bir golle başladı.

3'Trabzonspor yine ön alanda topu kaptı. Abdülkadir'in arka direğe gönderdiği topu Gomez kontrol edemedi.

2'Torreira'nın kısa pasında Abdülkadir Ömür araya girdi. Hemen yanındaki Gomez'e bıraktı. O boş kaleye bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

1' GOL Trabzonspor Gomez'in golüyle 1-0 öne geçti.

1'Maç başladı. İki takıma da başarılar.

GALATASARAY TRABOZNSPOR İLK 11'LER:

GALATASARAY: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Oliveira, Mertens, Barış Alper, Kerem, Icardi

TRABZONSPOR: Uğurcan, Larsen, Hugo, Denswil, Eren, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir, Lahtimi, Trezeguet, Maxi Gomez

Galatasaray-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Bu akşam Nef Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak Galatasaray-Trabzonspor maçı beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Halil Umut Meler'in yöneteceği 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

Galatasaray-Trabzonspor maçında hava kaç derecek olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre, maç saatinde Nef Stadyumu’nda karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklığının 1 derece, nem oranın ise yüzde 90 civarı olacağı tahmin ediliyor.

Galatasaray: 59 Trabzonspor: 44
Galatasaray ile Trabzonspor, bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalar olmak üzere toplam 134 kez mücadeleetti. SarıKırmızılılar 59 kez sahadan galip ayrılırken, Bordo-Mavililer ise 44 defa rakibini mağlup etti. 31 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Cim Bom'un hedefi 15
Galatasaray’ın, 11’i Süper Lig, 3’ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere14 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar, Ümraniyespor mücadelesiyle birlikte bu sezonki galibiyet serisini 14’e çıkarmış ve tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu kırmıştı. Ligdeki en uzun seri Aslan, Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılması durumunda Süper Lig’de üst üste 12. galibiyetini elde edecek. Sarı-Kırmızılılar böylece lig tarihinde 1987-1988 sezonunun son 9 haftası ve 1988-1989 sezonunun da ilk 3 haftasında aldığı 12 galibiyet serisi rekorunu egale edecek. O dönemde takımı Mustafa Denizli çalıştırıyordu.

İç sahada büyük avantaj
Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon evinde 10 maça çıktı, 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 22 puan aldı. Cim Bom sahasındaki maçlarda 21 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar, Nef Stadyumu’nda oynadığı son 6 lig maçından da galip ayrıldı.

Icardi & Gomis takımı sırtladı
Ligde bu sezon rakip filelere 45 gol gönderen Galatasaray'da, Icardi ile Gomis 8’er golletakımı sırtlıyor. İki tecrübeli yıldızın ardından Kerem'in 7, Mertens'in 4, Barış ve Mata’nın 3’er, Oliveira ve Abdulkerim'in 2’şer, Yunus, Rashica, Dubois ve Emre Taşdemir’in de 1’er golü bulunuyor. Kalan 4 golü ise Gaziantep'ten Kitsiou, Konyaspor’dan Calvo, Başakşehir’den Ndayishimiye ve Antalyaspor’dan Floranus kendi kalesine attı.

Hâlâ en az gol yiyen
Son Ümraniye maçında kalesinde 2 gol görmesine rağmen Galatasaray hâlâ ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Toplamda 16 gole engel olamayan Sarı-Kırmızılılar, 9 maçta ise kalesini gole kapamayı başardı.

3 futbolcu kart sınırında
Galatasaray’da 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Barış, Kerem ve Berkan Kutlu ceza sınırında bulunan isimler. Bu oyuncular, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri durumunda, 24. haftada deplasmanda oynanacak Gaziantep karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Abdullah Avcı'nın kozu Maxi Gomez
15 lig maçında 3 gol, 4 asistlik performans ortaya koyan Maxi Gomez, son  Antalya mücadelesinde sergilediği futbolla tam not almıştı. Abdullah Avcı, zorlu Galatasaray deplasmanında da Uruguaylı yıldıza çok güveniyor. Daha önce çıktığı Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde gol atan Gomez, ilk yarıdaki Galatasaray maçında ise yoktu. 0-0 biten o karşılaşmada forvette Cornelius görev almıştı. Özellikle rakip ceza sahasında Gomez’i daha sık topla buluşturmayı hedefleyen Avcı, merkezdeki isimlerin ön hatta destek vermesini istedi.

'1. ve 2. bölgede basit hata istemiyorum'
Akyazı’da çıktığı son 5 maçı gol yemeden kazanan Trabzonspor, deplasmanda ise tam tersi bir görüntü çiziyor. Üst üste çıktığı 3 dış saha mücadelesini de kaybeden Bordo-Mavililer, büyük hasrete bu akşam son vermek istiyor. Galatasaray derbisine mutlak zafer parolasıyla hazırlanan Karadeniz ekibinde, teknik direktör Abdullah Avcı oyuncularına seslendi. Tecrübeli çalıştırıcının, “Evimizde nasıl özgüvenli ve enerjik oynuyorsak, aynısını yapmalıyız. Güçlü bir rakiple oynayacağız ancak 90 dakika boyunca plana sadık kalırsak istediğimizi alırız. Özellikle 1. ve 2. bölgede basit hata istemiyorum. Bu takımın gücüne ve potansiyeline çok güveniyorum. Artık kalitenizi gösterin” dediği öğrenildi.

‘Her zaman fırsat gelecek’
Ligde önlerinde daha 15 maç olduğunu vurgulayan Avcı, “Fırsatlar her zaman gelecek. Önemli olan bunları değerlendirmek. Maç maç gideceğiz, kazandıkça yarışta olacağız” ifadelerini kullanırken, derbi planını da belirledi. Abdullah hoca, özellikle savunma arkasına atılacak doğru toplarla tehlike yaratmayı hedefliyor, başarılı çalıştırıcı, duran toplara da büyük önem veriyor.

İdmandan sonra İstanbul’a...
Bordo-Mavililer, Galatasaray maçının hazırlıklarını dün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Taktik çalışmada Abdullah Avcı son uyarılarını yaparken, derbi kadrosunu da büyük ölçüde belirledi. Antalyaspor karşısında kazanan 11’in bozulması beklenmiyor. Sadece stoperde, Bartra yerine Vitor Hugo bir adım önde.

İki farklı Trabzonspor!
Taraftarı önünde çıktığı son 36 lig maçını kaybetmeyen ve inanılmaz bir seri yakalayan Trabzonspor, aynı zamanda Akyazı’daki son 5 lig maçını gol yemeden kazandı. Deplasmanda ise son 5 karşılaşmada sadece 2 puan toplandı. Üst üste 3 dış saha mücadelesini kaybeden Fırtına, bu periyotta toplam 11 gol yedi.

2.500 taraftar statta olacak
Bordo-Mavili futbolseverler, Nef Stadı’nda takımlarını yalnız bırakmayacak. Deplasman tribünü için satışa sunulan 2523 biletin tamamı alıcı buldu. Trabzonlu taraftarlar, derbiye siyah giyinerek gidecek. Fırtına, geçtiğimiz sezon Aslantepe’deki maçı müthiş bir geri dönüşle 2-1 kazanmış ve şampiyonluk ateşini yakmıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dünya'nın Çekirdeği Neden Yüzeyinden Daha Genç?
Dünya'nın Çekirdeği Neden Yüzeyinden Daha Genç?

Bilim insanları, Güneş ve gezegenler ile ilgili keşiflerine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle söz konusu Dünya olduğunda ortaya çıkan gerçekler, her birimizi çok daha yakından ilgilendiriyor. Örneğin Dünya’nın çekirdeğinin, kabuğundan daha genç olması gibi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu