USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Galata’da 250 bin kişiden ‘Ebu Ubeyde’ sözü

2024 yılının ilk gününün sabahında Galata Köprüsü’nde 250 bin kişinin katıldığı “Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet” yürüyüşünde, Gazze’deki direnişin sembolü haline gelen Ebu Ubeyde’nin adıyla söz verildi.

Galata’da 250 bin kişiden ‘Ebu Ubeyde’ sözü
01-01-2024 12:02
Google News

HABER7

İstanbul ÖZETİ| yine tarihi bir kalabalığa şahit oldu. Miladi yeni yıla merhaba diyen Türkiye, 1 Ocak sabahında Filistin direnişi ve kahraman şehitlerimiz için kıyama durdu. Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye ve Yeni Cami’de kılınan sabah namazının ardından kortejler halinde Galata Köprüsü’ne akın eden yüzbinlerce vatandaş, dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Merasimde, Gazze Şeridi’nde İsrail terörüne karşı kurtuluş savaşı veren Kassam Tugayları unutulmadı. Yaptığı coşkulu konuşmada kalabalığa seslenen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, direnişin sembolü haline gelen Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’yi anarak alandaki vatandaşlardan söz aldı.

BİR EBU UBEYDE GİBİ...

Ali Yalçın, “Sizlerden irade beyanında bulunmak üzere sorumu soruyorum: Filistin davasını unutmayıp devamlı sahip çıkacak mıyız? Oradaki çocukları, kadınları, yaşlıları, yalnız bırakmayıp devamlı onların yanında olacak mıyız? İsrail’in haysiyetsiz katil sürüsünün karşısında her zaman bir Ebu Ubeyde gibi duracak mıyız?” dedi.

Yalçın’ın sözlerine alandaki kalabalık hep bir ağızdan “Evet” karşılığını verdi.

Galata’daki tarihi yürüyüşte ABD’ye net mesajGalata’daki tarihi yürüyüşte ABD’ye net mesaj