USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Formula 1 Pilotları Neden Sporcu Olarak Görülür?

Formula 1 pistlerinde mücadele eden pilotlar sporcu olarak kabul edilirken, taksicileri kimse sporcu olarak kabul etmez. Peki her iki meslek grubu da bir araba kullanıyorsa neden aralarında böyle bir ayrım var?

Formula 1 Pilotları Neden Sporcu Olarak Görülür?
16-10-2022 13:51
Google News

Son ÖZETİ| yıllarda gerek ülkemizde yarışlar düzenlenmesi, gerek 2021 yılında efsanevi bir şampiyonluk mücadelesinin ortaya çıkması, gerekse de Formula 1’in daha geniş bir kitleye hitap etmeyi amaçlaması ile birlikte bu sporun takipçi sayısı da arttı. Takipçi sayısının artması ile birlikte cevaplanması gereken soruların sayısı da artış gösterdi. 

Bu kadar çok kişinin yeni ilgilenmeye başlaması ile birlikte gelen tartışmalardan biri de “Formula 1 pilotları sporcu mudur?” tartışması oldu. Sonuçta en son bıraktığımızda araba kullanmak diye bir spor yoktu. Peki yarış pilotlarına neden sporcu deniyor? Pilotları sporcu kabul etmeyenler neden etmiyor?

Öncelikle bazı ön yargıları yıkalım:

yuki tsunoda

“Ne var ki, dümdüz yol, düz yolda herkes sürer” diyenlerle tartışmayın, bırakın; emeğinize değmez. “Esas işi arabalar yapıyor abiii yaa!” diyenleri de ciddiye almayın. Dünyanın en iyi arabasını yaptıysanız dünyanın en iyi pilotu kullansın istersiniz. Vettel’in, Alonso’nun altlarındaki daha yavaş arabalarla yaptıklarına bakın, ne bileyim geçen yıl Alfa Romeo’nun verdiği traktörle sezonun en iyi tırmanışını yapan Raikkonen’e bakın, yeteneğin ve tecrübenin etkisi daha net anlaşılıyor. 

Aslında yarışçılara karşı en önemli eleştiriler yine bir başka yarış üzerinden, at yarışı üzerinden geliyor. At yarışlarında esas yarışanın at olduğu, Yılın Atı’nın seçildiği, benzer bir durumun Formula 1 için de geçerli olduğu ve asıl önemli olanın araç olduğu söylenir. Peki bu doğru mudur? Gelin, bakalım.