USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Flaş sözler! "Yüzyılın skandalı olabilirdi"

Tüm Spor - Spor yazarları, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Flaş sözler!
10-12-2023 11:13
Google News

Trendyol ÖZETİ| Süper Lig'in 15. haftasında derbide misafir olduğu Beşiktaş'ı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, rakibini 7 maç sonra mağlup etti.

Tüpraş Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 10. dakikada Dzeko'nun golüyle öne geçti. Beşiktaş, Alexander Djiku'nun bireysel hatası sonucunda kazandığı penaltıyla 24. dakikada Chamberlain'in ayağından bulduğu golle skoru dengeledi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, 63. dakikada Dusan Tadic'in penaltı golüyle yeniden öne geçti. Üstün oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, birçok net gol pozisyonu ve bir de penaltı vuruşundan faydalanamazken, 90+6. dakikada Sebastian Szymanski'nin golüyle skoru 3-1'e getirdi ve sahadan bu skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde puanını 40'a yükselten sarı-lacivertliler, liderliği Galatasaray'dan devraldı.

Spor yazarları, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

UĞUR MELEKE: SİYAH-BEYAZ FORMALI GRİ ADAMLAR

"Beşiktaş hücumda çok etkisiz kalırken İrfan ve Fred dikkatli olsa Fenerbahçe daha farklı kazanabilirdi. Dün saat 17 sularında Beşiktaş’ın özeti şöyleydi kısaca: Takımın yarısının sağlığı belirsiz. Yarısının da pozisyonu muğlak! Rosier, Masuaku, Rashica, Tayyip ve Emrecan sakat. Colley’nin sağlık durumu hakkında tevatür çoktu, saat 6’da gördük ki kadroda yok. Aboubakar’la ilgili de benzer biçimde söylentiler vardı, kulübede başladı. Ghezzal iyileşti ama maç kondisyonu eksik. Bailly 11’de ama kaç dakika sahada kalacağını veya ne kadar sarsak iş yapacağını kestiremiyorsunuz. Necip’in, Onur’un, Tayfur’un, Bahtiyar’ın pozisyonları hep belirsiz. Muleka başlayacak ama kanatta. Kulübün renkleri siyah-beyaz ama ben 30 yıldır bu kadar gri oyuncunun bir arada olduğu bir Beşiktaş kadrosu hatırlamıyorum doğrusu! Mert Günok ve Gedson dışında ‘sürekli ilk 11 oyuncusu’ diye tabir edebileceğin futbolcu kalmadı neredeyse. Ki Gedson da sakatlanıp çıktı dün." (HÜRRİYET)



ERMAN TOROĞLU: BEŞİKTAŞ'I ENKAZ HALİNE GETİRMİŞLER

"Fenerbahçe'de İsmail Kartal, oyuncu değişikliğinde geç kaldı.
kaldı. Daha evvel değişiklikleri yapabilseydi maçı erken koparabilirdi. Ama şunu söylemek lazım, oyun olarak Fenerbahçe net şekilde Beşiktaş'tan üstündü. Pozisyon olarak da zaten daha öndeydiler. Bu maçta öncelikli sınıfı geçen VAR oldu. Demek ki biraz ciddi yapınca VAR'da başarılı olunuyor. Önünde bin tane görüntü varken yıllarca neler yaptılar. Dün Beşiktaş açısından bu netice alındıysa kaleci Mert'in büyük payı var. Bu sonucu Rıza Çalımbay'a bağlamak yanlış olur. Beşiktaş takımını enkaz haline getirip gidenlere sormak lazım. Skor olarak 2-1 oynamak her zaman dezavantajdır ama işin sonunda Mert de skora teslim oldu." (FOTOMAÇ)



ALİ ECE: ENA Z 3 NOKTA TRANSFER LAZIM

"Şu anda zaten futbol şubelerini karşılaştırınca Fenerbahçe’nin kadrosu, Beşiktaş’ın kadrosundan çok daha kaliteli oyunculardan oluşuyor. Lakin Beşiktaş daha az kaliteli oyunculardan oluşan kadrolarla bile kendi semtinde oynanan birçok derbiyi kazanmayı başarmıştı çünkü bireysel yeteneklerin toplamından daha yetenekli takım kimliğini o maçlarda sahaya yansıtmayı başarmıştı. Özellikle Gedson sakatlanıp çıktıktan sonra Beşiktaş, tek bir dakika bile ev sahibi takım hüviyetinde, gücünde oynayamadı. Rıza Çalımbay, aslında mevcut Beşiktaş kadrosundan daha zayıf kadrolara sahip başka kulüplerde başarılı teknik direktörlük performansları sergilemişti ancak Beşiktaş’a döndüğünden beri bir türlü bireysel yeteneklerin toplamından daha yetenekli bir takım sahaya sürmeyi başaramadı. Belki de bu kadrodan anlamlı bir bütün çıkması aşırı zor bir şey. Ancak göreve talip olan teknik direktörden daha fazlası bekleniyor. Zaten devre arasında üç nokta transfer yapılamazsa sezon kalanı sadece futbol azabı." (FANATİK)



AHMET ÇAKAR: VAR OLMASAYDI YÜZYILIN SKANDALLARI OLURDU

"Her ne kadar sonucu etkilemese de tam bir hakem rezaleti izledik… Eğer VAR hakemi olmasa ya da VAR sistemi kurulmamış olsaydı, bu karşılaşma yüzyılın hakem skandalları maçı olurdu. İnanılır gibi değil. olurdu. İnanılır gibi değil. İlk penaltı, Cenk'e yapıldı. Karar yüzde yüz doğru. Djiku ve Samet'ten kaynaklanan hatalar zinciri, penaltıyı getirdi. Beşiktaş beraberliği yakalayıp direncini artırdı. Asıl rezillikler silsilesi ikinci yarıda gerçekleşti. Szymanski'ye yapılan o kadar açık ve net bir penaltıyı Atilla Karaoğlan görmedi ki bu da çok düşündürücü. Bu penaltıyı ancak kafasında tilkiler dolaşan bir hakem göremez. Pek tabii ki VAR yardım etti ve penaltıyı verdirtti. Bu penaltıyla da Fenerbahçe öne geçti. Karaoğlan maçı katletmeye devam etti. Beşiktaşlı Tayfur'u bariz gol şansını engelledi diye direkt kırmızı ile oyundan attı. 'Yuh' demek lazım. Tayfur son adam gibi görülen faulü yapmasa zaten Beşiktaşlı oyuncu, hem topu hem rakibi yakalayacak durumda. Pek tabii ki VAR devreye girdi, skandallar zincirinin devam etmesine izin vermedi. Son dakikalarda Bailly ceza alanı içinde topu elle kesti. Karaoğlan'dan yine tık yok. Uyurgezer gibi maşallah. Allah'tan yine VAR devreye girdi ve hakemi büyük yanlışından geri döndürdü. Dün gece Fenerbahçe'nin çok çok daha farklı kazanabileceği bir maça hakem skandalları damga vurdu. Herhalde maçı seyredenler Allah FIFA'dan razı olsun, iyi ki bu VAR sistemini getirmişler demişlerdir." (SABAH)



GÜRCAN BİLGİÇ: FENERBAHÇE TARİHİ FARKI KAÇIRDI

"Sonra diyorlar ki bize "neden hakemlerden konuşuyorsun"… Atilla Karaoğlan gözünün önündeki iki penaltıyı da VAR'a verdirdi. Beşiktaş'ın pozisyonunda tereddüt bile etmedi. Hamle Fenerbahçe'ye geçince "topa" falan diye hareketlerle geçiştirdi. Hele Bailey ile Dzeko'nun bir pozisyonu vardı ki, muhtemelen hakem programlarında o faulü nasıl Beşiktaş lehine verdiği konuşulacaktır. İlk yarıda Dzeko'ya kalkan ofsayt bayrağı da var. Limitte pozisyonda kaldırdı yardımcı. Bunlar hep mesaj. Geçen hafta Karagümrük'ün penaltısını veremediler, muhtemelen uyarıyı aldılar, güvercin kalbiyle maç yönetiyorlar yine. Fenerbahçe tarihi fark ile ayrılabilirdi sahadan. Rakibini kalesine getirmediği gibi, neredeyse gol kaçırmayan oyuncusu olmadan bitirdi maçı. Penaltı kaçırdı, direkten topu döndü, Mert Günok'un kurtarışları vardı. Çok çabuk pes ettirdi Beşiktaş takımını. 20 şuttan, üç golden, rakip ceza alanında 40 topla buluşmadan bahsediyoruz. " (FOTOMAÇ)



SERDAR ALİ ÇELİKLER: BEŞİKTAŞ AÇISINDAN SKANDAL

"Fenerbahçe hem Beşiktaş'ı, hem Kapkara Oğlan'ı hem MHK Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi hem de Tadic'in saçma sapan penaltısını yendi. 98. dakikada rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı 9'a 41 idi. Beşiktaş açısından skandal rakam budur. Samet - Bailey - Rıza Hoca'nın stratejisi - Kapkara Oğlan derken kalitesiz berbat bir müsabaka sonucunda Fenerbahçe liderliği geri aldı. F.Bahçe, kazandı diye bu bariz kötü niyetli hakemin peşini bırakmamalı. Hasan Arat'ın çok işi var. Bir sürü oyuncu almaktan öte epeycesini göndermesi gerek." (HABERTÜRK)



CEM DİZDAR: SAKİN KALAN KAZANDI

"Maçın anahtar tanımları ’Sakinlik’ ve ‘Serilik’ olacaktı ve buna uyan ilk devre boyunca Fenerbahçe’ydi. Maçın ilk bölümde aceleci davranan Beşiktaş’ı pas oyunuyla boş kaleye gol atarak cezalandırdılar. Aslında daha fazlasını yapacak kadar da iyiydiler ama Beşiktaş’ın penaltısından başlayarak yok yere gerilip ve ellerindeki oyunu zora soktular. Düşünün, penaltıyı yapan Samet’in sarı kartı anlaşılır belki ama Dzeko, Fred ve Rebic gibi üç uluslararası kariyerin sarı kartını açıklamak mümkün mü? Büyük ihtimalle tribünlerine ‘O kadar takıma bağlıyız ki’ gösterisi yapıyordu bu ‘Usta’lar! Beşiktaş sahadaki kadrosunun ve antrenman seviyesinin gerçeğine uygun olarak ‘Fırsat oyunu’ oynamaya çalıştı. Lakin alacakları sonuç atacaklarından çok Fenerbahçe’nin atamamasına bağlıydı ve onlar da gerek ilk yarıda gerek ikinci yarının başında girdikleri pozisyonları atamayıp rakibe yardım ettiler. Ancak ev sahibi maçı kazanmaya pek niyetli değil gibiydi. Uzun süre oyuna hakimdi Fenerbahçe." (FANATİK)



ERCAN TANER: BEŞİKTAŞ'I UZUN YILARDIR BU KADAR KÖTÜ GÖRMEMİŞTİM

"Fenerbahçe'nin golü bir şekilde gelecekti. Bailly, Szymanski’ye amatörce faulü yapınca VAR uyarısı ile gelen penaltıyı Tadic klas kullandı. İşin gerçeği, Fenerbahçe karşısında zor durumlarda kalan Beşiktaş takımını uzun yıllardır böyle kötü görmemiştim. Bu takımın 3 değil 10 transfere ihtiyacı var. Tayfur'a verilen yanlış kırmızı kart VAR’dan döndü. Hakem çok acele etti ve pozisyonu iyi süzemedi. Onur ve Muleka bence bu takımın oyuncusu değil. Amartey ve Bailly tam bir saatli bomba! Saat tık tık diye çalıştı, Bailly yine VAR’a takıldı. Tadic’in penaltısını Beşiktaş’ın en iyisi Mert kurtarmıştı. Ama Szymanski’nin nefis vuruşunda bir şey yapamazdı. Beşiktaş'ta radikal kararlar almanın zamanı çoktan geldi. Yoksa bu başarısız oyuncu topluluğu daha çok teknik direktör yer..." (SÖZCÜ)



ÖMER ÜRÜNDÜL: ATİLLA KARAOĞLAN'I VAR KURTARDI

"Fenerbahçe dün başarılı ve etkili futboluyla çok tarihi bir farka ulaşabilirdi. Ama bir penaltı dahil kaçanlar, direkten dönenler ve kaleci Mert'in en az 5 kurtarışı vardı. Sonuçta Fenerbahçe yine lider olarak önümüzdeki haftaya giriyor. Dün takım olarak iyi oynadılar. Bilhassa fizik olarak Ferdi ve Crespo ön plana çıktı. Tabii İsmail Kartal'ı bu önemli galibiyet için kutluyorum ama yine de bir eleştirim var… Djiku 2 aya yakındır sakat. Oosterwolde her maç elinden geldiğince görevini yapıyordu. Üstelik Samet ve Djiku hiç birlikte oynamamışlardı. Bu seçim dünkü maçın tercih olmamalıydı. Atilla Karaoğlan'ı VAR kurtardı! İki çok net penaltıyı göremeyişi ve Tayfur'a yanlış kırmızı kart çıkartması çok büyük hatalardı." (SABAH)



BÜLENT TİMURLENK: RIZA ÇALIMBAY'IN YUVADAN UZAK KALMA SEBEBİ

"Crespo'nun çok çalıştığı, Fred'in tam hazır olmadığı, Szymanski'nin rakip yorulduğunda ortaya çıktığı oyunu sırtlayan yine Ferdi-Dzeko-İrfan üçlüsüydü. Beşiktaş'ta kaleci Mert 5 kurtarışıyla, Chamberlain de takımının çaresizliğine isyan eden oyunuyla ayakta kaldılar. Geçen hafta Ankaragücü deplasmanında "Kanat oyuncum yok" deyip Chamberlain ve Rebic'i yedek oturtan Çalımbay, ligin en çok maça çıkmış teknik adamı ve elbette ki bir Beşiktaş efsanesi. Ancak dün derbiye çıkardığı 11 ile neden 17 yıl boyunca yuvasından uzak olduğunun da tasdikli belgesi." (SABAH)



TURGAY DEMİR: MERT OLMASA HİKAYE FARKLI YAZILABİLİRDİ

"Rıza hoca Rebic ve Muleka'yı gereksiz yere oyunda tuttu. Hal böyle olunca Fenerbahçe ikinci yarıda ciddi baskı kurdu ve net pozisyonlar yakaladı… Üç-dört net pozisyon ve bir de penaltı kurtaran Mert olmasa hikaye "farklı" yazılabilirdi. Bir takım savunmadan topla çıkamıyor, dönen topları alamıyor ya da aldığı anda tekrar kaybediyorsa baskı da yer, penaltı da yapar, gol de yer… Nitekim olan da budur. Hakem Atilla Karaoğlan akan oyunda göremediği üç penaltıyı VAR'la verdi, yanlış gösterdiği kırmızıyı da VAR'la iptal etti. Yani VAR olmasa dört kritik kararı da yanlıştı. Derbi Atilla kardeşime bir beden büyük geldi. Sonuç olarak Fenerbahçe hak ederek kazandı. Szymanski'nin golü gerçekten müthişti. Tebrikler. Beşiktaş acil transfer yapmalı; en az iki kanat, bir 10 numara, bir stoper ihtiyaç. Hem de ekmek gibi, su gibi acil ihtiyaç." (FOTOMAÇ)



ALİ GÜLTİKEN: ANCAK BU KADAR

"Beşiktaş açısından başlangıç olarak zor bir derbiydi. Oyun gelişimi aynı zorluk da oldu. Çok fazla sakat ve formsuz oyuncunun gölgesinde bir kadro oluşturmaya çalışmak Beşiktaş açısından oldukça önü görünmeyen gri bir alandı. Bu durumu aşmak, F.Bahçe gibi düzeni oturmuş bir rakibe karşı kolay olmadı. Beşiktaş'ın oyunun kontrolünü ele alması zorlaştı. İki kanat bekinin, forvet hattının ve orta sahanın yani takımın tüm bölgelerinde düşünülenden farklı oyuncularla çıkma mecburiyeti beraberinde belirsizlikleri getirdi. Rıza hocanın gönlünden geçenden çok mecburiyetlerle oluşturduğu kadro bu kadarını yapabildi. Rakibini ne oyun olarak tehdit edebildi ne de pozisyon zenginliği yaratabildi. Oyun temposunu F.Bahçe'nin belirlediği, Beşiktaş'ın temaslı mücadeleyle oyunu bir yerde tutabilmenin ötesine geçemedi. Bu tür maçlar bireysel ekstra kaliteler ister. Beşiktaş, olandan en iyisini çıkarmaya çalıştı. Bu da doğal olarak oyunu ve tercihleri belli bir alanda sıkıştırdı. Beşiktaş'ı buna mahkûm etti. Kendi yapmak istediklerinden çok, F.Bahçe'nin oyun temposundan öteye geçemedi. Transfer döneminden beri devam eden tramvatik süreç, Beşiktaş adına iyi bir şekilde devam etmiyor. Dün akşam siyah-beyazlıların daha farklı bir sonuç almamasının en büyük sebebi de Mert'in kalesinde başarılı kurtarışlar yapmasıydı." (SABAH)



GÜNTEKİN ONAY: FENERBAHÇE OYUN VE KALİTE FARKIYLA

"Maç öncesinde İsmail Kartal’a sorsalar “Beşiktaş’ta kim oynamasın istersiniz?” diye herhalde Aboubakar derdi. Rıza Hoca tamamen Fenerbahçe’ye karşı tedbir amaçlı bir 11 sahaya sürdü. Ne hücum yapabildi, ne de savunma... Beşiktaş iç sahada bu anlayışla oynamaz. Orta alanda neden Necip? O bölgeye sertlik katsın diye. Kattı mı? Hayır. Sürekli alanını kaybetti. Ama Necip elinden geleni yaptı mı? Her şeyini iyi niyetiyle ortaya koydu ama Beşiktaş’ta formanın değerini bilmeyen, profesyonelliğin gereklerini yerine getirmeyen çok oyuncu var. Hadi savunmada tel tel döküldün, bu tercihlerle bu kadroyla hücum yapabildi mi Beşiktaş? Hayır. Neden Muleka? İnanılır gibi değil ama 80 dakika sahada kalıyor. Tercih edilen 11 mücadele edilsin diye. Ancak kalite diye bir realite var. Büyük takımları büyük yapan oyuncu kalitesi ve yıldız futbolculardır. Lakin Tadic, Szymanski, Dzeko ve Ferdi kaliteleriyle fark yarattı." (HÜRRİYET)



İLKER YAĞCIOĞLU: FAVORİ OLAN KAZANDI

"Dün akşamki maçı kağıt üzerinde favori olan taraf kazandı. Maç öncesi iki takımı kıyasladığımızda bütün kalemlerde Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha iyiydi. Beşiktaş'ın bu maçtaki tek şansı psikolojik olarak yeni yönetimle beraber taraftarlarından alacağı güçle mücadele edip Fenerbahçe'nin oyunun bozmaktı. Bunda da başarılı olamadı.
Dzeko, Tadic ve İrfan gibi tecrübeli isimler baskıdan hiç etkilenmedi. Özellikle Dzeko sahanın en iyisiydi. Sürekli gezerek oynadı. Beşiktaş savunmasının işini zorlaştırdı. Arkadaşlarına pozisyonlar hazırlayıp takımını hücumda sırtlayan isim oldu. Fenerbahçe'nin sol tarafı Ferdi ve Tadic'le çok iyi işledi. Rakibin sağ tarafını neredeyse felç etti. Beşiktaş'ta eksikler var ama kendi sahasında bu kadar teslim olarak oynadığı bir derbi izlememiştim. İkinci yarıda Fenerbahçe'nin golü bağıra bağıra geldi.
Son olarak Atilla Karaoğlan'ın çok kötü bir maç yönettiğini söylemeliyim. Fenerbahçe'nin penaltısını göremeyip VAR'dan vermesi, Tayfur'u atıp VAR uyarısı sonrası geri alması büyük hatalardı. İsmail Kartal, doğru taktik, doğru 11' ve aldığı 3 puanla yeniden güven tazeledi. "İsmail Kartal. doğru taktik, doğru 11 ve aldığı 3 puanla yeniden güven tazeledi. Beşiktaş'ı hiç bu kadar mahkum izlemedim."  (TAKVİM)



ATİLLA GÖKÇE: YA MERT DE OLMASAYDI?

"Merak ve heyecanla beklenen derbi, renkli tablolarla başladı. Maçın başından itibaren oyunun dikkat çeken yanı, Beşiktaş’ın rakibinden baskı yaparak aldığı topu, geçiş oyununa yakışır biçimde kullanamadan yeniden kaybetmesiydi. İki takımın da olmadık yerlerde top kaybetmesi zaman zaman fauller ve tartışmalarla maça anlaşılabilir ölçüde gerginlik de getirdi. Yine de şunu söylemekte yarar var: Fenerbahçe kendi oyununu oynayarak, alışılmış gol pozisyonlarını sabır ve ısrarla deneyerek üstünlük sağlamayı amaçlıyordu. Beşiktaş ise baskıyla elde ettiği topları ileri uçta bekleyen Cenk ve sonradan giren Aboubakar’la kaleye sokmanın peşindeydi.
VAR müdahalelerinin ne kadar gerekli olduğunu sistem adına gösteren bir maç izledik. Bu arada Beşiktaş’ta yediğinin en az iki misli gol kurtaran Mert’i de takdir etmek gerekiyor. Soru şu: Ya Mert de olmasaydı? Yanıt sizin." (MİLLİYET)



DENİZ ÇOBAN: HAKEMİ VAR KURTARDI

"Atilla Karaoğlan gecenin en şanslı kişisiydi. Sayısız kart, faul hatalarının yanında, iki penaltı ve bir kırmızı kart hatası yaptı. Sarı kartlık faul yapan oyuncunun lehine faul çaldı. 7 faul yapan Necip ancak uzatma dakikalarında sarı kart gördü. Oyuncuların iyi niyeti ve kulübedekilerinin sağduyusu sayesinde fazla gerginlik yaşanmadı. Yaptığı hatalar sonuca direk yansımadığı için hedef olmaktan kurtuldu. Özgür Yankaya’nın yerinde müdahaleleri onu ipten aldı." (FANATİK)



FATİH DOĞAN: BEŞİKTAŞ İÇİN DOĞAL SONUÇ

"Aboubakar'ın 11'de olmadığını öğrendiğimizde çok şaşırmadım. Birçok dostum beni arayıp kararı skandal olarak değerlendirdi. Ben öyle görmüyorum. Son iki maçtaki vasatlığı, idmanlardaki isteksizliği, saç ektirdikten sonraki tavırları Rıza hocanın kararını etkilemiş olabilir. Rıza hoca ve takım, bu şartlarda kazansa destansı bir sonuç olurdu. Kaybettiği için ben olağan sonuç olarak görüyorum. Bu takımla bu kadar. Alacaklar için çıkarılacak dersler var." (SABAH)



SİNAN VARDAR: FENERBAHÇE HAK ETTİ

"Takımımızda çok fazla sakatlık var Bir an önce bunlara çözüm bulunması lazım umarım Gedson'un da sakatlığı çok ciddi değildir. Maalesef takımımızın bu hale gelmesinin büyük sebebi sezon başında yapılan yanlış transferlerle kadro oluşturulmaya çalışması. Yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım hücum bölgesinde Fenerbahçe çok fazla baskılı oynadı ve galibiyeti hak etti. Mert olmasaydı skor çok daha farklı olabilirdi sahanın tartışmasız yıldızı Mert oldu. Fenerbahçe daha iyi oynadığı ve hak ettiği bir maç oldu." (FOTOMAÇ)


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bir Damla Yılan Zehri Nasıl Bu Kadar Çabuk Öldürüyor?
Bir Damla Yılan Zehri Nasıl Bu Kadar Çabuk Öldürüyor?

Bir damla yılan zehri, kanımızı saniyeler içinde pıhtılaştırabilir. Dünya üzerinde tek bir ısırıkla bir insanı öldürebilecek 250'den fazla yılan türü bulunuyor. Peki yılan zehri nasıl bu kadar hızlı ve etkili bir şekilde öldürebiliyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu