USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fitch, Pegasus'un kredi notunu teyit etti

Fitch Ratings, Pegasus'un kredi notlarını "BB-" olarak teyit etti ve görünümü "durağan" olarak korudu. Güçlü büyüme, genç filo ve maliyet avantajı notları desteklerken, borç finansmanı ve döviz kuru riski gözetim altında.

Fitch, Pegasus'un kredi notunu teyit etti
05-04-2024 14:33
Google News

Fitch ÖZETİ| Ratings, Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.'nin (#PGSUS) Uzun Vadeli Yabancı ve Yerel Para Cinsinden Temerrüt Notlarını (IDR) 'BB-' olarak teyit etti. IDR'lerin görünümlerini "durağan" olarak korudu.

Fitch, yabancı Para (YP) cinsinden IDR'nın, Pegasus'un yüksek döviz geliri payı ve kolay erişilebilir döviz likiditesi nedeniyle Türkiye'nin 'B+' olan Ülke Tavanını bir kademe aşmakta olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, "Notlar, Pegasus'un güçlü büyüme beklentileri, genç ve yakıt tasarruflu filosu ile sektör lideri maliyet tabanı ve kolay erişilebilir döviz likiditesi ile Türkiye'deki güçlü pazar konumunu (B+/Pozitif) dikkate almaktadır. Notlar aynı zamanda borçla finanse edilen büyüme stratejisinin doğasında var olan uygulama riskini, döviz (FX) riski içeren değişken ancak iyileşen faaliyet ortamını ve birçok benzerinden daha küçük boyutunu yansıtmaktadır" denildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çin Neden İnsansı Robotlar Üretiyor?
Çin Neden İnsansı Robotlar Üretiyor?

Artan yaşlı nüfus ve yalnızlık sorunu, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler için ciddi bir sorun hâline geldi. Çin ise bu soruna oldukça ilginç bir çözümle yaklaşıyor: insansı robotlar!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu