USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Fişi Tekrar Takmadan Önce Neden Beklememiz Öneriliyor?

Elektrikli bir aleti kapatıp yeniden açarken, fişini çekmişsek yeniden takmadan önce belli bir süre beklememiz öneriliyor. Peki, genellikle neden 30-40 saniye kadar beklememiz gerekiyor?

Fişi Tekrar Takmadan Önce Neden Beklememiz Öneriliyor?
25-04-2023 09:38
Google News

Bilgisayarınızın ÖZETİ| ekranı birdenbire karardı ya da telefonunuz şarj olmuyor. İlk yapacağınız şey ne olurdu? Genelde bu soruya verilen cevap, cihazı kapatıp yeniden açmak ya da fişini çıkarıp yeniden takmak oluyor.

Fişi çıkardıktan sonra hemen yeniden takmak anlık olarak sorunu çözse bile ilerleyen zamanlarda büyük sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle, fişi çıkardıktan sonra biraz beklemek oldukça önemli.

Önerilen 30 saniyelik bekleme süresinin neden önemli olduğuna geçmeden önce bu önerinin nasıl ortaya çıktığına bir göz atalım.

ekmek kızartma makinesi

1908 yılında General Electric tarafından üretilen ekmek kızartma makinelerinin tasarımı, günümüzdeki kızartma makinelerinden oldukça farklıydı. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi makinenin açıkta kalan direnç telleri, kızartma esnasında kırmızı renkte parlıyor ve el sürüldüğünde kullanıcının ellerinin yanmasına neden oluyordu.

Bunun için üretici firma kırmızı rengin normal rengine dönmesini yani makinenin soğumasının beklenmesini öneriyordu. Bu bekleme süresi de yukarıda da yazdığımız gibi ortalama 30 saniye kadardı.

30 saniye kuralı günümüzde de hala tavsiye ediliyor. Peki, neden?