USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ferrari Çalışanlarının Ferrari Satın Almaları Neden Yasak?

Üst sınıf araç üreticilerinin çalışanlarını oldukça şanslı görüyor, hatta şirketten özel indirim aldıklarını düşünüyor olabilirsiniz fakat Ferrari'de sistem tam tersine işliyor.

Ferrari Çalışanlarının Ferrari Satın Almaları Neden Yasak?
17-09-2022 13:28
Google News

Küçük ÖZETİ| ya da büyük fark etmeksizin bazı şirketlerin zaman zaman çalışanlara ‘bonus’ niteliğinde avantajlar sağladığını görürüz. Bu avantajlar, genelde şirketin sunduğu hizmete veya ürüne erken ya da indirimli erişim şeklinde karşımıza çıkar ya da spor salonu, Spotify üyeliği gibi tatlı sürprizler de yapılabilir.

Otomobil dünyasında ise durum biraz daha farklı. Yılda yüz binlerce araç üreten şirketlerin çalışanlara, hatta bazen çalışanların yakınlarına bile araç alacakları zaman indirim hakkı verdiğini görürüz fakat konuya ‘lüks’ ve ‘sınırlı üretim’ kavramları dahil olduğunda, özellikle de Ferrari’de bu durum köklü şekilde değişiyor.

Ferrari’de çalışanların yeni otomobilleri alması yasak mı?

LaFerrari Aperta

Bu bilgi doğru olsa da direkt değil, dolaylı yoldan öyle diyebiliriz. İnternette hızlıca yayılan bu bilgi, Ferrari’nin pazarlama müdürü Enrica Galliera’nın Drive’a verdiği röportajla 2017'de ortaya çıkmıştı. Söz konusu röportajda Galliera, şirketin yılda ortalama 8 bin adet araç ürettiğini söylemişti.

Yine Galliera’nın verdiği bilgilere göre bu araçlar üretildiğinde alışık olduğumuz şekilde satış merkezlerine teslim edilmiyor. En azından sınırlı sayıda üretilen araçlarda durum oldukça farklı.

Milyarder de olsanız gidip araçların hem üretildiği hem de satıldığı ana binadan ‘elinizi kolunuzu’ sallaya sallaya araç alamıyorsunuz: