USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ferguson, Manchester United'a geri dönüyor!

Tüm Spor - Manchester United'ın yüzde 25'ini almaya hazırlanan Jim Ratcliffe, kulüp yönetiminde değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Ferguson, Manchester United'a geri dönüyor!
17-11-2023 19:07
Google News

İngiltere ÖZETİ| Premier Lig ekibi Manchester United'da yaklaşık uzun süredir devam eden satış sürecinin ilk bölümü kısa süre içinde tamamlanacak.

Kulübün sahibi Glazer ailesi, geçtiğimiz yıl takımı satışa çıkardığını ve yeni yatırımcılar için de fırsatları değerlendirebileceklerini açıklamıştı.

Manchester United'ı satın almak için Katar Şeyhi Jassim bin Hammad al-Thani ve İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe teklifte bulunmuştu.

İki isim de kulübün tamamını satın almak için başvuruda yapsa da teklifler yeterli bulunmadığı için reddedildi. Geçtiğimiz ay Şeyh Jassim satış sürecinin uzamasından dolayı teklifini çektiğini açıklarken İngiliz basınında yer alan haberlerde Jim Ratcliffe'in kulübün yüzde 25'lik hissesi için anlaşma sağladığı belirtildi.

Kulübün yeni sahiplik yapısının da kısa süre içinde duyurulması bekleniyor.

Jim Ratcliffe'in kulübe ortak olmasından sonra Futbol bölümünü yöneteceği ifade edildi. Anlaşma henüz resmiyet kazanmazken Manchester United'ın CEO'su Richard Arnold görevinden ayrıldı.

Alex Ferguson geri dönüyor

Takımın efsanelerinden Sir Alex Ferguson'ın Jim Ratcliffe'in kulübe ortak olmasından sonra yönetime danışmanlık vermesi bekleniyor.

Telegraph'ta yer alan haberde Ratcliffe'in yeni bir sportif direktörler anlaşma istediği ve takımın yönetimi konusunda Alex Ferguson'dan tavsiyeler alacağı kaydedildi.

Sportif direktörlük görevi adaylar belirlendi

Jim Ratcliffe'in yeni sportif direktör için belirlediği listede 6 aday yer alıyor.

Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'ın sportif direktörü Dougie Freedman, Tottenham'ın eski yöneticilerinden Paul Mitchell, Atalanta'dan Lee Congerton, Milan'ın efsanei Paolo Maldini ve Ricky Massara'yla birlikte Atletico Madrid'den Andrea Berta listede yer alıyor.

Crystal Palace'ın sportif direktörü Dougie Freedman'ın Sir Alex Ferguson'a yakınlığı nedeniyle bu rol için bir adım önde olabileceği kaydedildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bir Bitcoin Madencisi Kod Bloğunu Tek Başına Çözmeyi Başardı
Bir Bitcoin Madencisi Kod Bloğunu Tek Başına Çözmeyi Başardı

Bir bitcoin madencisi, 841.286 sayılı bloğu tek başına çözmeyi başardı. Hâl böyle olunca 3,125 BTC'lik ödül kazandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu