USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe'nin Süper Kupa kararı için flaş sözler: Avrupa'ya rezil olacağız

Tüm Spor - Sabah Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Süper Kupa ile ilgili gündemini değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa kararı için flaş sözler: Avrupa'ya rezil olacağız
05-04-2024 11:17
Google News

Sabah ÖZETİ| Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Süper Kupa ile ilgili gündemini değerlendirdi.

Fenerbahçe 'Yabancı hakem ve erteleme' diyerek Süper Kupa için rest çekti. TFF de isteklerini kabul etmedi. Fenerbahçe'nin sahaya U19'la çıkma kararını eleştirenler de destekleyenler de var. Ne dersiniz?

"BUNU NASIL İZAH EDER CAMİAYA"

MURAT ÖZBOSTAN: 117 yıllık tarihi olan bir kulübe yaşatılanların mantıklı hiçbir tarafı yok. Fiyaskoyla sonuçlanan olağanüstü kongrenin ardından alınan bu karar, her şeyden önce Fenerbahçe taraftarının içine sinmiyor. Bir de buna genç yıldızlarını alet etmek, onları bir piyon gibi kullanmak da senaryonun en kötü kısmı! "Sahaya 9 kişi çıkalım, 3 kişi de sakatlanır. Maç tatil olur" gibi senaryolar konuşuluyor.. Ya da formanın altından çıkacak sürprizler.. "Yabancı hakem olursa A takımla finale çıkarız" restiyle TFF'ye resmi yazı yazmak da enteresan.. "Yani bu şartlar olursa biz oynarız" diyorlar. Kime ne ceza veriyorsunuz?.. Benim gördüğüm burada tek cezalandırılan U19 takımı ve Türk futbolunun geleceği olan gencecik çocuklar... Onlar da şaşırmış kalmış zaten.. İçlerine sinmiyor bu yöntem.. Ne diyelim harika bir protesto! Kupayı Galatasaray alacak.. Sarıkırmızılılar şampiyon olursa bir sezonda iki kupa Galatasaray'a hediye edilmiş olacak. İşte o zaman Ali Koç ve yönetimi bunu nasıl izah eder camiaya!"

"AVRUPA'YA REZİL OLACAĞIZ"

LEVENT TÜZEMEN: "Avrupa'ya yine rezil olacağız. Fenerbahçe'nin Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkması tam bir skandal. Genç oyuncular, sakatlanarak mı takımın 6 kişi kalmasını sağlayacak. Bu yorumu sayın Erol Bilecik'in açıklamalarından anladığım kadarıyla yapıyorum. Çünkü Bilecik, "Maç 90 dakika sürmeyecek" dedi. TFF itibar suikastine uğruyor ancak çare üretemiyor. U19'da görev yapan oyuncular, belki tarihe geçecek ama futbolculuk hayatları sürdüğü müddetçe bu travmayı hep hatırlayacaklar. Ben oyuncuların ailelerinin yerinde olsam bu duruma izin vermem. O gençler, Fenerbahçe'ye oynamak için geldiler. Ama bir inat uğruna piyon durumuna getiriliyorlar. Futbolcuların oyundan kendilerini ne şekilde dışarı çıkaracaklarını merak ediyorum. 'Sakatlandım' mı diyecekler, yoksa rakibe yapacakları hamleler nedeniyle sahayı kart görerek mi terk edecekler. Galatasaray'ın hocası Okan Buruk bunun analizini yapmalı, tedbirini almalı. Başta Icardi olmak üzere bazı oyuncularını oynatmamalı."

"MAÇI OYNAMAYACAK"

GÜRCAN BİLGİÇ: "Fenerbahçe camiası kararlılığını, yapabileceği en sert şekilde gösterdi. Alabileceği bir kupadan feragat edip, sistemdeki adaletsizliği protesto etti. Bunu yaparken de kendi açısından en az zarar görecek yönteme girdi. U19 takımı yönetimin formülünde sahaya çıkacak ama maçı oynamayacak. Hedefleri o gencecik çocukları Galatasaray karşısında ezdirmeden Fenerbahçe'de alınan karar doğrultusunda temsil etmeleri. Bunun karşılığı da hükmen mağlubiyet. Bunu gerçekleştirmenin formülleri var. Mesela takım sahada 7 kişi kalırsa maç biter. Oyuncular sakatlanabilir, maça devam etmeyebilir. Karşısındakini kendisi gibi bilenler, bu çocukların kırmızı kart göreceğini sanıyorlar. Galatasaraylı oyuncuları sakatlayacaklarını düşünüyorlar. Böyle bir şey olmayacak. Bir kupadan çekilirseniz sonraki organizasyondan da men edilirsiniz. Fenerbahçe yönetimi, bunu kendi isteğiyle yaptı. Kupaya katılmayacağını deklare etti. Bu durum haziranda seçilecek yeni yönetim tarafından değiştirilebilir ya da devam ettirilir."

"İLK KEZ ŞAHİT OLUYORUM"

ÖMER ÜRÜNDÜL: "Kendimi bildim bileli dünyada benzeri olmayan ama bizim ülkemizin vazgeçilmezi 'büyük takımlar' olayı yüzünden çeşitli kaoslar yaşanıyor. Her TFF bundan nasibini ve eleştirisini aldı. Medya, yönetici, taraftar, teknik direktör ve futbolcu baskıları yüzünden hakemler 'büyüklerin' maçlarına rahat çıkamadı, takdir haklarını hep onlardan yana kullandılar. Ama bu sezonki futbol ikliminin geldiği felaket duruma ilk kez şahit oluyorum. TFF, eleştiri yağmuruna tutuldu, hakemler artık tamamen maç yönetemeyecek duruma geldiler. Ve en sonunda da Süper Kupa finali özelinde yaşananlar. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor karşılaşmasından sonra olağanüstü kongre kararı aldı. Ana gündem maddeleri ligden çekilmek ve Süper Kupa finali için yapılacak yaptırımlardı. Birinci maddenin olasılığı için 'sıfır ihtimal' diye bahsetmiştim. İkinci madde kaçınılmaz oldu. Benim üzüldüğüm konu, bu gençlerin, çeşitli nedenlerle oyundan çıkarak maçın tatil edilmesine neden ola cak olmaları."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Spotify, Şarkı Sözlerini de Premium’a Özel Yaptı
Spotify, Şarkı Sözlerini de Premium’a Özel Yaptı

Spotify, ücretsiz planda da yer verdiği şarkı sözleri bölümünü Premium'a özel yaptı. Ücretsiz planda artık sınır var.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu