USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Felaketin 6. gününde mucizeler gerçekleşiyor! Umutları yeşerten haberler peş peşe geldi

10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin 6. gününde mucizeler gerçekleşmeye devam ediyor. Antakya'da enkazdan 140 saat sonra çıkarılan 7 aylık Hamza bebek herkesin umudu olurken, 138. saatte kurtarılan yaşlı adam kendisini kurtaran askerin elini öptü. 6 gün sonra yeniden doğan 11

Felaketin 6. gününde mucizeler gerçekleşiyor! Umutları yeşerten haberler peş peşe geldi
12-02-2023 00:45
Google News

ÖZETİ| Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bini geçti. Depremin vurduğu 10 ilde arama kurtarma ekipleri çalışmalarını fedakarca sürdürürken, enkazdan çıkarılan her bir can, umutları artırıyor.

7 AYLIK HAMZA BEBEK, 140. SAATTE KURTARILDI Hatay'ın Antakya ilçesi Kışla Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde yıkılan bir apartmanın enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekiplerin 140 saat sonra enkazdan kurtarmayı başardığı 7 aylık Hamza bebek, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

KENDİSİNİ KURTARAN ASKERİN ELİNİ ÖPTÜ Kahramanmaraş'ın Azerbaycan Bulvarı'nda Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada Sena Nano (67) ile Abdulkerim Nano (67) çifti 138 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Yaşlı çift ekiplerin 8 saat çalışması sonrası kurtarıldı. Enkazdan çıkarılan Abdulkerim Nano enkazdan çıkarıldıktan sonra sevinçle ellerini salladı. Nano, kendisini kurtaran askerin elini öptü. Yaralılar kendilerini bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

TAŞHAN AİLESİ 138. SAATTE KURTARILDI Kahramanmaraş'ta depremlerin ardından yıkılan Kiraz Apartmanı'nda arama kurtarma faaliyeti yürüten ekipler, enkazdan ses alınması üzerine çalışmaları yoğunlaştırdı. Ekiplerin çalışması sonucu baba Celal, eşi Yasemin ve oğulları Ensar Taşhan, depremden 138 saat sonra sağ çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Arama kurtarma ekipleri, ailenin sağ çıkmasını birbirlerine sarılarak kutlarken ailenin yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

İKİ MEHMET DE ENKAZDAN ÇIKARILDI Hatay'da itfaiye erleri, depremin 137'nci saatinde enkaz altında kalan 2 kişiye ulaştı. Antakya'da birbirine yaklaşık 20 metre uzaklıkta bulunan iki binanın enkazında çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, 57 yaşındaki Mehmet Sözer'i ve onunla aynı ismi taşıyan 6 yaşındaki çocuğu, yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardından yıkıntıların arasından kurtardı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

"KORKMA BABA BURADAYIZ"137 saat sonra kurtarılan Sözer, tekbirler eşliğinde ambulansa götürüldü. Sözer'in yakınları da bir an olsun bölgeden ayrılmadı. Mehmet Sözer'in ambulansa götürüldüğü sırada gülümsediği görüldü. Oğlu Sözer'i, "Korkma baba buradayız. Hepimiz buradayız. Sen yorulma" diyerek teskin etmeye çalıştı. Büyük mutluluk yaşayan ekipler ve vatandaşlar da birbirlerine sarıldı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

AZERBAYCANLI EKİP GÖZYAŞLARINI TUTAMADI Kahramanmaraş'taki evlerinin yıkılmasıyla enkaz altında kalan bir kız çocuğu, depremden 127 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan Azerbaycanlı ekip, tekbir getirerek gözyaşlarını tutamadı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

KÜÇÜK NEHİR ÖNCE SU İSTEDİ Kahramanmaraş 12 Şubat Mahallesi'nde jandarma ve AFAD'ın ses dinlemesi sonrasında Kültürkent Sitesi'nde hayat belirtisi tespit edildi. Bunun üzerine ekipler ilk olarak 11 yaşındaki Nehir'i 132. saatte sağ olarak çıkardı. Anne Şule ve baba Derviş Narlı da bir saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Bilinci açık olan ve kendisine ulaşıldığında su isteyen küçük kız ambulansa bindirilirken, ismini soran ekiplere Nehir Narlı cevabını verdi. Küçük kız ve daha sonra anne babası ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

"BİR SÜRÜ SARI KOLA İSTİYORUM" Kahramanmaraş'ta depremin 132. saatinde kurtarılan Şengül ve babası umut oldu. Enkazdan çıkarıldıktan sonra sedyeye alınan Şengül'e ne istediği soruldu. Kendisini kurtaran ekibe öpücük atan Şengül, "Bir sürü kola istiyorum. Sarı kola istiyorum. Uçakta içeceğim" dedi. Ardından Şengül hastaneye kaldırıldı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

ÖNCE ANNESİ, SONRA İREM ENKAZDAN ÇIKARILDI Hatay'ın Belen ilçesinde, yıkılan apartmanın altında kalan 6 yaşındaki İrem, depremin 132'nci saatinde sağ çıkarıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgeye giden çok sayıda ekip, enkazda arama-kurtarma çalışması yürütüyor. Ekipler, Hatay'ın Belen ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 6 yaşındaki İrem'in sağ olduğunu belirledi. Konya AFAD ekipleri, uzun uğraşlar sonucu İrem'e ulaşarak, depremden 132 saat sonra enkazdan kurtardı. İrem'in annesi Halime isimli kadının ise depremin ilk günü sağ kurtarıldığı öğrenildi.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

ALİYE, 132. SAATTE UMUT OLDUAntakya Cebrail Mahallesi'ndeki bir apartmanın enkazında Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD gönüllülerinden oluşan ekiplerin çalışmalarıyla depremin 132. saatinde yaklaşık 2 yaşında olduğu belirtilen Aliye Dağlı adlı bebek enkazdan kurtarıldı. Bebek Dağlı, daha sonra sağlık personeline teslim edildi. Sağlık personelinin kucağında ambulansa götürülen bebek, tedavi altına alındı.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor

133 SAAT KURTARILDIHatay'ın Antakya ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde yıkılan binanın enkazında çalışma yaptı. Yaşam koridoru oluşturan ekipler, Muhammet'i tespit edip, görüşerek fener ışığını nerede gördüğünü eliyle işaret etmesini istedi. Enkaz altındaki çocuk, sıkıştığı yerden elini çıkarıp, yerini gösterdi. Ekiplerin çalışması sonucu Muhammet, 133 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Küçük çocuk, ambulansla hastaneye götürüldü.

Depremden umut haberleri gelmeye devam ediyor


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Toplam Değeri 17 Bin TL'den Fazla Unreal Engine İçerikleri Ücretsiz Oldu!
Toplam Değeri 17 Bin TL'den Fazla Unreal Engine İçerikleri Ücretsiz Oldu!

Epic Games, toplam değeri 17 bin TL'yi aşan Unreal Engine içeriklerini bu aya özel olarak ücretsiz hâle getirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu