USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

FED’in faiz kararı sonrası yeni beklentiler! "Bu yıl altın yılı olacak"

Ekonomi - ‘Bu yıl atın yılı olacak’ diyen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Fed’in sürpriz bir şekilde faiz indirimi gerçekleştirdiği senaryoda yılın son çeyreğinde altının güçlü bir çıkış yapabileceğini açıkladı.

FED’in faiz kararı sonrası yeni beklentiler!
02-05-2024 15:58
Google News

Haber7 

Amerikan ÖZETİ| Merkez Bankası (Fed) politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit bıraktı. Karar metninde Fed yetkililerinin enflasyonda beklenen gelişmelerin gerçekleşmediğine yönelik mesajları dikkat çekti. Fed karar metninde bilanço küçültme hızını düşürdüğünü de bildirdi.

Kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın verdiği mesajlar endişe edilen kadar şahin olmadı. Powell Fed'in bir sonraki hamlesi olarak faiz artışı olasılığını masadan kaldırırken, faiz indirim zamanlaması için verileri izleyeceklerini söyledi.

Fed kararı sonrası gözler altına çevrilmişti. ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50 seviyesinde sabit tutsa da aylık bilanço küçültme büyüklüğünü 60 milyar dolardan 25 milyar dolara düşürdü. Böylece parasal gevşeme yaşanması beklentileri artışa geçti. Bu gelişmeyle birlikte ons altın 2300 doların üstüne sıçrama gerçekleştirdi.

Faiz kararı sonrası Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz Haber7’ye özel açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Bu yıl altın yılı olacak” dedi.