USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Nesilden nesile aktarılan bazı temizlik efsaneleri faydadan çok zarar vererek maliyetli hasarlara sebep olabilir. İşte mutlaka bilmeniz gereken faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…
03-01-2024 15:18
Google News

Temizlik ÖZETİ| bazen büyüklerimizden bazen gözlemleyerek bazen de internetten videolar ile parça parça öğrenilir. Temizlemek istediğiniz bir yüzeyi bir başkasının deneyimlerini dinleyerek daha kolay ve etkili şekilde temizleyebilirsiniz. Ya da yıllardır süre gelen temizlik efsanelerini kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Peki, yıllardır sağdan soldan duyduğumuz ya da şahit olduğumuz temizlik efsaneleri gerçek mi? Bu temizlik efsaneleri ya kullanılabilecek en iyi yöntem değilse? Ya bu aşina olduğumuz yöntemler faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri ise?

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Haber7.com ekibi olarak herkesin bildiği ancak faydadan daha çok zarar veren temizlik efsanelerini sizler için araştırdık. İşte bir an önce yapmayı bırakmanız gereken ve verdiği zararlar ile maliyetli hasarlara sebep olacak faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Her gün temizlemeniz gereken 10 şey Her gün temizlemeniz gereken 10 şey

FAYDADAN ÇOK ZARAR VEREN TEMİZLİK EFSANELERİ

Dökme Demir Tavaları Sabunla Yıkamak

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Faydadan çok zarar veren temizlik efsanelerinde en sık yapılan hatalardan bir tanesi dökme demir tavaları sabunla yıkamaktır. Sabun, dökme demir tavalara yapışmaz özelliği kazandıran kaplamayı bozar. Bunun yerine sirkeli su ile dökme demir tavları temizlemek daha doğru olur. Aynı zamanda dökme demir tavaların paslanmasını önlemek için ıslak bir şekilde bekletmeyin.

Temizlik Cihazları Kendi Kendini Temizler

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Faydadan çok zarar veren temizlik efsanelerinden bir tanesi ise temizlik cihazlarının temizlenmeye ihtiyacı olmamasıdır. Bu bilinen en yanlış efsanedir. Temizlik cihazlarının daha uzun ömürlü olması ve performans sorunları yaşamaması için belirli aralıklar ile temizlenmesi gerekir.

Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?Kirli paspas başlığı nasıl temizlenir?

Kıyafetleri Daima Soğuk Suda Yıkayın

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Kıyafetleri soğuk suda yıkamak yanlış bir efsane değildir. Bu sayede hem paradan tasarruf edebilir hem de kıyafetlerin yıpranmasını önleyebilirsiniz. Ancak bu durum her zaman için geçerli değildir. Tüm kıyafetleri soğuk suda yıkamak bazı durumlarda faydadan daha çok zarar veren temizlik efsanelerinden birisidir. Aşırı kirli kıyafetler, bazı beyaz kumaşlar ve hasta kişilerin giydiği kıyafetler mutlaka ılık ya da sıcak su ile yıkanmalıdır.

Araba Yıkamak İçin Bulaşık Deterjanı Kullanın

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Faydadan çok zarar veren temizlik efsanelerinden bir tanesi de araba yıkarken temizleme solüsyonunu bulaşık deterjanı ile hazırlamaktır. Ancak bu hatalı bir fikirdir. Bulaşık deterjanı arabanın üzerindeki koruyucu cila tabakasını sıyırarak çizilmesine ve darbelere karşı savunmasız hale gelmesine sebep olur. Bunun yerine arabanın cilasını ve boyasını korumaya yönelik hazırlanan temizleme sabunları kullanmayı deneyebilirsiniz.

Çok sık temizleyip bilinçsizce ömrünü bitirdiğimiz 9 şey!Çok sık temizleyip bilinçsizce ömrünü bitirdiğimiz 9 şey!

Her Temizlik Yüzeyinde Sirke Kullanılabilir

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Sirke, ev temizliğinde en sık kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Çok yönlü bir temizlik maddesidir. Her temizlik sorununda neredeyse kullanılması olası bir malzemedir. Ancak bazı durumlarda sirke ile temizlik yapmak faydadan çok zarar veren temizlik efsanelerinden biri haline gelir. Çünkü sirke bazı yüzeylerde yıpranmaya sebep olur ve yüksek maliyetli hasarların oluşmasına sebep olur.

Bulaşıkları Elde Yıkamak Makinede Yıkamaktan Daha Verimlidir

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

Faydadan çok zarar veren temizlik efsanelerinden bir diğeri ise bulaşıkları elde yıkamanın makineye oranla verimli olduğunu düşünmektir. Az bulaşık çıktığında bile bu durum geçerlidir. Bulaşıkları makinede yıkamak hem enerji, hem su tasarrufu sağlarken aynı zamanda elde yıkamaya göre daha temiz bir sonuç verir.

Kettle içerisindeki kireç nasıl temizlenir? Su ısıtıcısı temizleme yöntemleri…Kettle içerisindeki kireç nasıl temizlenir? Su ısıtıcısı temizleme yöntemleri…

Çamaşır Deterjanları Mükemmel Yüzey Temizleyicisidir

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

 Video paylaşım platformlarında son zamanlarda yayılan bir efsaneye göre çamaşır deterjanları mükemmel birer yüzey temizleyicisi olarak gösterilmektedir. Yüzey temizliğinde çamaşır deterjanı kullanmak faydadan çok zarar veren temizlik efsanelerinden birisidir. Çamaşır deterjanının parke üzerinde geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olabilir. Bunun yerine döşemelerinize uygun yüzey temizleme malzemelerini kullanmanız daha doğrudur.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çapak Neden Oluşuyor?
Çapak Neden Oluşuyor?

Sabahları gözlerimizin pınarlarında ya da çevresinde çapaklar oluşuyor. Kısa süreli uykularda değil de, gece uykularında rastladığımız bu durum sizce neden oluyor olabilir?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu