USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Fatih Erbakan'a Ekrem İmamoğlu uyarısı! 2028 seçimlerini işaret etti

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Suat Pamukçu, yaklaşan 31 Mart seçimlerine ilişkin açıklamada bulundu. Pamukçu, Merhum Erbakan Hoca'nın CHP'li adayın lehine olacak bir hamlesinin olmayacağını belirtti.

Fatih Erbakan'a Ekrem İmamoğlu uyarısı! 2028 seçimlerini işaret etti
23-03-2024 00:43
Google News

İstanbul ÖZETİ| Bağımsız Milletvekili Suat Pamukçu, tv100 ekranlarında canlı bağlantı ile Osman Kenan Çapoğlu’nun sorularını yanıtladı.

'ERBAKAN HOCA, İMAMOĞLU'NUN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIRDI'

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'da aday çıkarmasını değerlendiren Pamukçu, "Erbakan Hocamız rahmetli, Milli Selamet Partisi'ni kurmak yoluyla da CHP'nin tek başına iktidarlığını önlemiştir. Neden karşı olduğunu da kendisinin 1950'den önce tedrisatında gördüğü sıkıntılardan zaten biliyordu. Onun için böyle bir tedbir hep düşünmüştür. Bugün de inanıyorum ki hayatta olsaydı kesinlikle CHP'li birinin bu seçimde kazanıpta 2028'e güçlü bir cumhurbaşkanı adayı olarak gitmesinin önünü keserdi, kesmeye çalışırdı.''
açıklamasında bulundu.

Suat Pamukçu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İLKELERİMİZE UYMAYAN ADAYLARIN GETİRİLDİĞİNİ KABUL ETTİLER"

O süreç içerisinde çok şey değişti. Bunlardan en önemlisi Yeniden Refah tabanını kurarken seçmen tabanımız, şu anda AK Parti’ye oy veren insanlar. Rahmetli Erbakan hocam herhangi bir şekilde oradan kopan ya da bizden ayrılacak olan bir insan olursa diye Saadet Partisi’ni muhafaza etti. Ancak Saadet Partisi bu görevi yapmaktan uzaklaştı. Saadet Partisi tamamen kapılarını kapattı dolayısıyla o görevi yapamaz hale geldi. Bunun üzerin biz Yeniden Refah Partisi’ni kurduk ve kurarken ilk olarak dedik ki kesinlikle kapımızı kimseye kapatmayacağız ve o tabanı memnun eden bir politika izleyeceğiz.

"CHP İKTİDARINA YOL AÇACAK DAVRANIŞ İÇİN KENDİLERİNİ UYARIYORUM, BÖYLE BİR ŞEY DE BEKLEMİYORUM"

Şöyle bir şey söyleniyor. AK Parti’nin küskünleri Yeniden Refah Partisi’ne oy verecek ben böyle bir iddianın tamamen CHP kökenli olduğuna inanıyorum çünkü ben 1968’den beri bu siyasetin içerisinde olan bir insanım. 70-80-90’larda da bu ülkenin insanı bu ekonomik sıkıntıları atlatabildi. Şimdi yaşadığımız ekonomik sıkıntıya baktığımız zaman arkasında 3 tane majör sebep var bunlardan birisi pandemi. 2 yıl bu ülkede üretim durdu, arkasından Ukrayna savaşı geldi gıda kriziyle karşılaştık, arkasından yetmedi 11 tane ilimizi yerle bir eden asrın felaketiyle karşılaştık bütün bunları üst üste koyduğunuzda ortaya elbette ki ekonomik problem çıkar. Ama bu ülke bunları da aşar. Yeniden Refah’a, Saadet Partisi’ne, Gelecek Partisi’ne İYİ Parti hatta DEM’e oy verecek inançlı insanlara sesleniyorum CHP iktidarına yol açacak bir davranış için kendilerini bir kere daha uyarmak istiyorum. Böyle bir şey de beklemiyorum.

“NEDEN ADAY GÖSTERDİKLERİNİ ANLAMADIM”

İstanbul ölçeğinde bunu değerlendirecek olursak “Nasıl genel seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasını engellediysek, bunun için çabaladıysak şimdi de Ekrem İmamoğlu’na seçimi kaybettirmek olmalıydı amacımız” diyorsunuz. Doğru mu anlıyorum?

Çok doğru anlıyorsunuz. Ben niçin aday gösterdiklerini de anlamış değilim. “Bir siyasi partinin aday göstermesi en doğal hakkıdır” diye bir ifade var. Doğrudur. Hakkı olmak başka şey, haklı olmak başka bir şey. Evet hakkınız ama o hakkınızı kullandığınızda seçim sonunda karşılaşacağınız manzarayı hiç hesaba katmazsanız o hakkı doğru kullanmamış olursunuz. Haklı kullanmamış olursunuz. Haksız yere kullanmış olursunuz.

"YENİDEN REFAH YÜZDE 1 OY BİLE ALSA ADAY ÇIKARMAK YANLIŞTI"

Seçimin şu anki atmosferine baktığınızda Yeniden Refah’ında adayı var alacağı oyla birlikte seçimi nihai olarak etkileyecektir diyor musunuz?

Alacağı oyu tahmin etmek zor ama isterse yüzde 1 alsın etkilemese bile yapılan iş yanlış. Aday olarak ortaya çıkmak yanlış bu yanlıştan dönmek doğrudur.

“BAŞKANLIK DİVANINDAKİ ARKADAŞLARDAN BİRKAÇIYLA BEN BU KONUYU PAYLAŞTIM”

Yeniden Refah Partisi’nde görev yaptığınız süreç boyunca ya da bu son dönemde sizin gibi düşünenler var mı? İstişare ettiğiniz isimler oldu mu? Yeniden Refah Partisi’nde ittifak yapılması yönünde eğilimleri olanların oranına dair bir şey söyleyebilir misiniz?

Başkanlık divanındaki arkadaşlardan birkaçıyla ben bu konuyu paylaştım zaten biliyorlar. Onlarda benimle konuştukları zaman doğru söylüyorsun diyorlar ama divana gittikleri zaman herhalde başka türlü konuştular.

“BİR CHP’LİNİN BU SEÇİMDE SEÇİLMESİNİ VE 2028’DE BÖYLE BİR CHP FAŞİZMİNE YOL AÇMAYI HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜNMEM”

Bir kötülüğü götürmek bir iyiliği getirmekten daha önemlidir. Eğer inanıyorsam AK Parti’ye girdiğimde bu tabana bir mesaj vereceğim ve CHP’li adayın önünü kesecek bir katkım olacak diye bir inanca sahip olursam onu da yaparım hiç bundan şüpheniz olmasın. Aslolan bir CHP’linin bu seçimde seçilip de 2028’de böyle bir CHP faşizmine yol açmayı hiçbir zaman düşünmem. Bunu önlemek için elimden ne geliyorsa yaparım.

"KÖTÜLÜĞÜ ÖNLEMEK İÇİN AK PARTİ'YE GEÇERİM"

Önemli olan bir kötülüğü önlemek, bir iyiliği getirmekten daha önemlidir. Eğer inanıyorsam AK Parti'ye girdiğimde bu tabana bir mesaj vereceğim ve CHP'li adayın önünü kesecek bir katkım olacak diye bir inanca sahip olursam onu da yaparım.

"ETRAFINDAKİLER ERBAKAN'I YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR"

Yeniden Refah Partisi özüne dönerse çok doğru bir iş yapmış olur. Böyle bir partiye bu ülkede ihtiyaç var. Eğer kuruluş ilkelerine dönüş olursa en doğru adımı atmış olurlar. Bu ülke için bir kazanç olur. Ama etrafındakiler Erbakan'ı yanlış yönlendiriyor, onlar sayesinde ne yapacağını ben kestiremiyorum. Yani sanki Saadet Partisi'nin yerini almış bir duruma geçti şu anda."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
CERN'de Güneş'ten 366.666 Kat Fazla Sıcaklığa Nasıl Ulaşıldı
CERN'de Güneş'ten 366.666 Kat Fazla Sıcaklığa Nasıl Ulaşıldı

CERN'deki Large Hadron Collider (Büyük Hadron Çarpıştırıcısı), Güneş’ten bile 366.666 kat daha fazla sıcaklık elde etmeyi başardı. Peki insanın zihninin sınırlarını zorlayan bu durum nasıl mümkün oldu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu