USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Faiz kararı sonrası dikkat çeken açıklama: İndirim gelebilir

Ekonomi - Merkez Bankası kararını değerlendiren A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, “Aylık enflasyon yüzde 1,5 seviyelerinin altına gelirse faiz indirimi gündeme gelebilir” dedi.

Faiz kararı sonrası dikkat çeken açıklama: İndirim gelebilir
23-05-2024 16:52
Google News

Haber7

Türkiye ÖZETİ| Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın 5'inci faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, beklentilere paralel politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre nisan ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin sınırlı bir zayıflama kaydedildi. Yakın döneme ilişkin göstergeler yurt içi talepte ilk çeyreğe kıyasla yavaşlamaya işaret etti.

Merkez Bankası’nın politika faiz kararını Haber7'ye değerlendiren A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, karar metninde öne çıkan başlıklara değindi. Doğan, para politikası ile jeopolitik risklerin düşmeyeceğini ve bu kapsamda ilave sıkılaştırmanın tek başına yeterli olamayacağını dile getirdi.

Enflasyon noktasında gıda fiyatlarına ilişkin konuşan Üzeyir Doğan, ‘fırsatçılığın’ altını çizdi. Doğan, Merkez Bankası’nın uzun vadede yüzde 5 enflasyon hedefi ile ilgili “Kira, gıda gibi alanlar enflasyon üzerinde risk oluşturuyor. Buradaki riskleri azaltmak için Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan tek başına beklemek gerçekçi olmaz. Enflasyonla mücadele kapsamında tüm alanların topyekün katılması gerekir” diye konuştu.