USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fahrettin Altun'dan işgalci İsrail tarafından öldürülen gazeteciler hakkında açıklama

İstanbul'da, Filistin'de öldürülen gazeteciler için 24 saat sürecek tepki yayınına katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazetecileri katleden işgalci İsrail'in zulümlerini örtbas etmek istediğini söyledi.

Fahrettin Altun'dan işgalci İsrail tarafından öldürülen gazeteciler hakkında açıklama
13-04-2024 22:33
Google News

Anadolu ÖZETİ| Yayıncılar Federasyonu (AYF), İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden gazetecileri anmak ve saldırılara tepki göstermek için İstanbul'da aralıksız 24 saat sürecek canlı yayın başlattı.

Sultanahmet Meydanı'ndaki tarihi Alman Çeşmesi'nin yanına kurulan sahnede "Filistin'de öldürülen gazeteciler için nöbetteyiz" yazısı yer aldı.

Saat 14.00 itibarıyla başlayan yayına ilk olarak AYF Başkanı Sinan Burhan, Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu ve CNN Türk spikeri Fulya Öztürk katıldı.

Anadolu'da yayın yapan 20 televizyon kanalı ile sosyal medya platformlarından canlı yayınlanan programda ulusal basından çok sayıda gazeteci yer alacak.

FAHRETTİN ALTUN: İSRAİL AÇIKÇA HEDEF ALARAK GAZETECİLERİ KATLEDİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Anadolu Yayıncılar Federasyonunun Filistinli gazeteciler için Sultanahmet Meydanı’nda düzenlediği canlı yayın etkinliğine telefon bağlantısı ile katıldı.

Altun, Türk medyasının Filistin'de ve Gazze'de işgalci İsrail tarafından yapılan saldırılara karşı çok şanlı bir yaptıklarını belirtti.

Ulusal ve uluslararası her ortamda haklı Filistinlilerin haklı mücadelesine destek vermeye çabaladıklarını söyleyen Altun, İsrail'in zulümlerine karşı Türkiye güçlü şekilde ses çıkardığını ifade etti.

Altun, hakikati perdelemeye dönük çok sistematik bir çaba sarf edildiğini vurgulayarak bu karşı mücadele verenlerin de gazeteciler olduğunu kaydetti.

"İsrail açıkça hedef alarak gazetecileri katlediyor" diyen Altun, Batı dünyasının buna göz yumduğunu vurguladı.