USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook ve Instagram gönderilerini kullandılar: Meta'dan yeni yapay zeka itirafı!

Meta'nın yeni yapay zeka asistanı herkese açık Facebook ve Instagram gönderileri üzerinde eğitildiği belirtildi. Şirket sözcüsü, bu durum gerçekleşirken 'kişisel bilgilerin ağırlıkta olduğu veri kümelerini hariç tutmaya çalıştık' dedi.

Facebook ve Instagram gönderilerini kullandılar: Meta'dan yeni yapay zeka itirafı!
29-09-2023 10:03
Google News

İstediğiniz ÖZETİ| ünlüyle sohbet edebileceksiniz! Meta çılgın projesini duyurdu!

GALERİNİN DEVAMI <p>Şirketin Çarşamba <a href=günü düzenlediği Connect etkinliğinde Mark Zuckerberg, Meta'nın sosyal medya platformlarına insan benzeri konuşmalar yapabilen yeni yapay zeka asistanlarını entegre edeceğini duyurdu.

"><p>Meta'nın ChatGPT rakibi <a href=olarak konumlandırılan daha basit Meta AI sohbet robotuna ek olarak, Meta'nın yapay zeka asistanları farklı işlevlere hizmet edebilecek bireysel kişiliklere sahip olacak.

"><p>Örneğin Max, kullanıcıların yemek tarifleri bulmalarına yardımcı olabilecek ve yemeklerinizi geliştirebilecek malzemeler önerebilecek şef rolünü oynayan bir yapay zeka asistanıdır.</p><p> </p><p>Lily, kişisel editör yapay zekası, fikirler üzerinde beyin fırtınası yapmanıza ve metninizi düzenlemenize yardımcı olacak.</p><p>Zuckerberg, yapay zeka asistanlarının kullanıcılara bir yolculukta en iyi barbeküyü bulmak ve sanat ve el sanatlarını kullanarak <a href=nasıl kostüm yapılacağına dair talimatlar önermek gibi konularda da yardımcı olabileceğini söyledi.

"><p><span data-style=ÜNLÜLERİN YAPAY ZEKA VERSİYONUYLA SOHBET EDİN!

Yapay zeka asistanlarının birçoğunun konuşabilen ve onlara benzer sesler çıkarabilen ünlü kişilikleri bile var.

"><p>Eski NBA basketbolcusu Dwyane Wade tarafından canlandırılan yapay zeka asistanı Victor, bir egzersiz planı hazırlayabilecek ve kullanıcıların fitness hedeflerine ulaşma konusunda motive olmalarına yardımcı olacak.</p><p> </p><p>Meta'nın demosuna göre, Paris Hilton tarafından canlandırılan Amber, adli <a href=tıp uzmanı olarak hareket edebilecek.

"><p><strong>SNOOP DOGG 'ZİNDAN USTASI' OLARAK KARŞIMIZA ÇIKACAK</strong></p><p> </p><p>Zuckerberg, Snoop Dogg tarafından canlandırılan ve kullanıcılarla bir metin-macera oyunu oynayabilen bir <strong> yapay zeka asistanının demosunu bile yaptı.

"><p>Meta'nın diğer yapay zeka asistanları Tom Brady, Kendall Jenner, Naomi Osaka, Chris Paul, Charli D'Amelio, Israel Adesanya ve Roy Choi gibi ünlüler tarafından canlandırılıyor.</p><p><strong>ESKİ BASKETBOLCU DUANE WADE, VICTOR'U OYNUYOR</strong></p><p> </p><p>Eki basketbolcu Duane Wade, sizi en iyi haliniz olmaya motive eden yaşam koçu Victor'u canlandıracak.</p><p><strong>KENDALL JENNER VE CHARLİ D'AMELİO'DA EKLENDİ</strong></p><p> </p><p>Kendall Jenner, <strong> Billie'yi, Charli D'Amelio ise Coco adında bir dans tutkununu canlandırıyor.

"><p><strong>

Yine de Zuckerberg, yapay zeka asistanlarının sadece sorguları yanıtlamak için tasarlanmadığını söyledi.

"><p><strong>dedi.

"><p><span data-style=BETA OLARAK KULLANIMA SUNULDU

Bu duyuru, The Wall Street Journal'ın Meta'nın Z kuşağı kullanıcılarını Facebook ve Instagram'da tutabilmek için yapay zekalı kişisel asistanlarını piyasaya süreceğini bildirmesinden birkaç gün sonra geldi.

"><p>Zuckerberg, yapay zeka asistanlarının Çarşamba günü beta olarak kullanıma sunulmaya başlanacağını ve önümüzdeki günlerde daha geniş bir şekilde piyasaya sürüleceğini söyledi.</p>

Meta, yeni Meta AI sanal asistanının parçalarını eğitmek için herkese açık Facebook ve Instagram gönderilerini kullandığı, ancak şirketin üst düzey politika yöneticisi Reuters'e verdiği bir röportajda, tüketicilerin gizliliğine saygı duymak amacıyla yalnızca aile ve arkadaşlarla paylaşılan özel gönderileri hariç tuttuğu belirtildi.

Meta'nın mesajlaşma hizmetlerindeki özel sohbetleri model için eğitim verisi olarak kullanmadığını ve eğitim için kullanılan halka açık veri kümelerinden özel ayrıntıları filtrelemek için adımlar attığını söyleyen Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, şirketin bu haftaki yıllık Connect konferansının oturum aralarında konuştu.

"KİŞİSEL BİLGİLERİ HARİÇ TUTMAYA ÇALIŞTIK"

Clegg, "Kişisel bilgilerin ağırlıkta olduğu veri kümelerini hariç tutmaya çalıştık" dedi ve Meta tarafından eğitim için kullanılan verilerin "büyük çoğunluğunun" kamuya açık olduğunu sözlerine ekledi.

Meta'nın gizlilik kaygıları nedeniyle içeriğini bilinçli olarak kullanmamayı tercih ettiği bir web sitesi olarak LinkedIn'i örnek gösterdi.

Meta, asistanı, şirketin Temmuz ayında halka açık ticari kullanım için piyasaya sürdüğü güçlü Llama 2 büyük dil modeline dayanan özel bir modelin yanı sıra metin istemlerine yanıt olarak görüntüler üreten Emu adlı yeni bir model kullanarak yaptığını söyledi.

Fotoğraf: REUTERS / Dado Ruvic

HERKESE AÇIK FACEBOOK VE INSTAGRAM GÖNDERİLERİ KULLANILDI

Ürün metin, ses ve görüntü üretebilecek ve Bing arama motoruyla yapılan bir ortaklık aracılığıyla gerçek zamanlı bilgilere erişebilecek.

Clegg, Meta AI'yı eğitmek için kullanılan herkese açık Facebook ve Instagram gönderilerinin hem metin hem de fotoğraf içerdiğini söyledi.

Bir Meta sözcüsü Reuters'e yaptığı açıklamada, bu gönderilerin Emu'yu ürünün görüntü oluşturma unsurları için eğitmek için kullanıldığını, sohbet işlevlerinin ise kamuya açık ve açıklamalı bazı veri kümelerinin eklendiği Llama 2'ye dayandığını söyledi.

Clegg, Meta'nın Meta AI aracının üretebileceği içeriğe, kamuya mal olmuş kişilerin foto-gerçekçi görüntülerinin oluşturulmasının yasaklanması gibi güvenlik kısıtlamaları getirdiğini söyledi.

Telif hakkıyla korunan materyaller konusunda Clegg, "üretici içeriğin yorum, araştırma ve parodi gibi amaçlarla korunan eserlerin sınırlı kullanımına izin veren mevcut adil kullanım doktrini kapsamında olup olmadığı" konusunda "makul miktarda dava" beklediğini söyledi.

Görüntü oluşturma araçlarına sahip bazı şirketler Mickey Mouse gibi ikonik karakterlerin yeniden üretilmesini kolaylaştırırken, diğerleri materyaller için ödeme yapmış veya bunları eğitim verilerine dahil etmekten kasıtlı olarak kaçınmıştır.

Örneğin OpenAI, bu yaz içerik sağlayıcısı Shutterstock ile altı yıllık bir anlaşma imzalayarak şirketin resim, video ve müzik kütüphanelerini eğitim için kullanmaya başladı.

Meta'nın telif hakkıyla korunan görüntülerin çoğaltılmasını önlemek için böyle bir adım atıp atmadığı sorulduğunda bir Meta sözcüsü, kullanıcıların gizlilik ve fikri mülkiyet haklarını ihlal eden içerik üretmesini engelleyen yeni hizmet şartlarını işaret etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
X, Paylaşılan Makaleleri Özetleyen
X, Paylaşılan Makaleleri Özetleyen "Stories" Özelliğini Duyurdu

X, kullanıcı deneyimini ciddi anlamda iyileştirecek "Stories" özelliğini kullanıma sundu. Bu yeni özellik, X'te paylaşılan makalelerin kısa özetlerini sunacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu