USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esenler'de Gazzeli çocuklar barış ekmeği pişirdi

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nde Gazzeli çocuklar tüm dünyaya barış mesajları verdi.

Esenler'de Gazzeli çocuklar barış ekmeği pişirdi
22-04-2024 13:13
Google News

“İnsanlığın ÖZETİ| Onur Sınavı Gazzeli Çocuklarla Barış Ekmeğini Birlikte Pişiriyoruz” sloganıyla gerçekleşen programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, bu yıl savaşın çocuklarını ağırladı. 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonrası Türkiye’ye gelen 22 Gazzeli çocuk, Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen program ile tüm dünyaya barış mesajları verdi.

Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ni anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Gazzeli Meryem,’in tüm insanlığın vicdanına seslendiği mektubu ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

DÜNYA ÇOCUKLARIN ACISINI GÖRMÜYOR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizdeki çocuklara ve dünyada da çocukların adı verilen en önemli bayramlardan bir tanesi. Bu bayramın temel özelliği çocuklar. Sadece geçen sene deprem dolayısıyla programımızı yapamadık. 14 yıldır programımızı yapıyoruz. Dünyanın değişik yerlerinden gelen çocukları Esenler’de misafir ettik. Bu misafir ettiğimiz çocuklarımız, ülkelerinden un getirdiler. Burada ekmek pişirdiler. Sonra bu ekmekle birlikte bir mektup yazarak dünyadaki bütün liderlere mektup gönderdik. Eserler’deki çocuklarla beraber dünya çocuklarını birbirleriyle buluşturduk. ‘Ey dünyanın küresel güçleri! Ey dünyanın egemen güçleri! Artık masum insanların kanını emdiğiniz yeter. Bakınız 21. yüzyılda insanlığın gözü önünde 7 Ekim'den bir katliam ve soykırım yaşanıyor. Göz göre göre katil Siyonist İsrail, Gazze'yi, Gazze'deki çocukları katlediyor. Dünya sessiz, dünya suskun. Dünya görmüyor. Annelerin feryadını dünya görmüyor. Çünkü feryatta bulunan anneler Müslüman. Çünkü katledilen çocuklar Müslüman. Küresel emperyalistler için Müslümanların kanı çok ucuz” ifadelerini kullandı.

GAZZE’DE YİYECEK BİR ŞEY YOK

Göksu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşte biz bugün 23 Nisan'da dünyadan çocukları çağırmak yerine 7 Ekim'den bu yana soykırımı yaşayan çocuklarımızı ağırladık. Tabii onlardan un getirmesini bekleyemezdik. Çünkü Gazze'de un yok. Çünkü Gazze'de yiyecek bir şey yok. Gazze'de sadece katil İsrail'in attığı bombalar var. Gazze'de sadece katil İsrail'in askerleri var. Az önce Meryem’in mektubunu hep beraber dinledik. Bugün çocuklarımızdan 22 tanesi burada. Yeniden o barış

ekmeğini, bu toprakların ruhunda var olan özgürlük, bu toprakların ruhunda var olan merhamet ve vicdanı da içine katarak, mayasına katarak dünya liderlerine mektup yazacağız. Belki anlarlar. Belki hissederler. Belki insanlıklarından utanırlar. Belki aynaya bakarlar ve aynanın karşısına geçerken belki insanlıklarını hatırlarlar diye biz üzerimize düşen görevi yapacağız.”

VİZYONUN YANINDA VİZDANI GÖSTERİYOR

İstanbul Valisi Davut Gül, “Burada tarihe şahitlik ediyoruz. Esenler Belediyesi, ilçe belediyeleri içerisinde bir vizyonu gösteriyor. Dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapan Tevfik Başkanımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu sene programa sadece Gazzeli çocuklar davet edildi. Bu da vizyonun yanında vicdanı gösteriyor. Bu da zalimlerin zulümlerini alt edecektir. Tıpkı Türkiye'nin geçmiş yüzyıllarda yaptığı gibi. Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler’de ‘Dünya 5’ten büyüktür’ demesiyle Barış Ekmeği’ni herkese yeteceğini göstermiştir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN SESSİZ KALINMAZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da şunları kaydetti:

“Sayın başkanımızla beraber ilk ekmeği pişirmiştik. O günden bugüne dünyanın dört bir yanından çocuklarımız Esenler'e geliyor, İstanbul'un güzel yerlerini dolaşıyorlar. Ve barışı, ekmeği paylaşmayı öğreniyorlar. Bu yıl hüzünlüyüz. Çocuklar uyurken sessiz kalınır. Çocuklar ölürken sesimizi yükseltmemiz lazım. İşte bu sesi dünyada yükselten yine Türkiye, yine Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan. Herkes gözünü kapatmış zulme ortaklık ediyor ama bu aziz millet, bu Türk milleti her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında olmuştur. Gazze’den gelen çocukların o heyecanlarını, o haykırışlarını beraber göreceğiz. Esenlerin çocuklarına, onlarla geçirdikleri zaman için teşekkür ediyoruz. Tekrar emeği geçenlere saygılarımızı sunuyoruz.”

BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİ GÖRDÜK

Gazzeli Salih Keshta, ülkesindeki savaşın bir an evvel bitmesini ümit ederek “Savaş olduğu için çok üzgünüz artık bitmesini istiyoruz. Festival harika geçti. Çok beğendim, arkadaşlarımla oyunlar oynadık. Vapur gezisi yaptık, çok eğlendik. Yeni şarkılar ezberledik” diye konuştu.

Gazzeli Abdullah Alnunu ise “Türkiye’ye 5 ay önce geldik. Filistin’de çok kötü şeyler yaşanıyor, çok korktuk. Açlık, susuzluk bütün kötülükleri gördük. Kuzenlerim şehit oldular. Türkiye bize yardım etti, bizi oradan çıkardılar. Yeni arkadaşlarla tanıştık, eğlendik. Bizim için festival hazırladıkları için teşekkür ederiz” dedi.

GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Türk öğrenci Miraç Çomak da Gazzeli arkadaşlarını çok sevdiğini kaydederek “Gazze’den gelen arkadaşlarımızla tanıştık, çok güzel vakit geçirdik. Gezdik, parka gittik. Festivale birlikte hazırlandık. Barış Ekmeği Festivali çok eğlenceli geçti. Onların yaşadıkları savaş için çok üzülüyorum, Gazzeli kardeşlerimizin hep yanında olduğumuzu söylemek istiyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

EKMEKLER DÜNYA LİDERLERİNE GÖNDERİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından Bakan Bak, Vali Gül ve Göksu önlük giyerek, Gazzeli çocuklarla birlikte Barış Ekmeği’nin hamurunu hazırladı. Türkiye’nin sevgi ve kardeşlik mayasıyla karılan ekmek “Bismillah” denilerek sahneye kurulan fırında pişirildi.

Barış Ekmeği, Başkan Göksu ve diğer protokol üyelerince fırından çıkarıldı ve ilk olarak çocuklara ikram edildi. Ekmek dilimleri, dünya liderlerine gönderilmek üzere etkinlik alanında bulunan PTT aracına teslim edildi.

DABKE DANSI YAPTILAR

Gazzeli ve Türk öğrenciler tarafından boyanan Mescid-i Aksa görselinin yer aldığı Barış Duvarı’nın açılışı ise Bakan Bak ve Başkan Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti. Program sonunda ise Türk ve Gazzeli çocuklar direnişin sembolü haline gelen “dabke” dansı ile dünyaya barış mesajları verdiler. Program, Türk öğrencilerin halk oyunları gösterimiyle sona erdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Instagram'a 3 Yeni Özellik Geldi: İşte Yenilikler
Instagram'a 3 Yeni Özellik Geldi: İşte Yenilikler

Instagram'a 3 yeni özellik eklendiği açıklandı. Bu özelliklerden en dikkat çekici olanı, "Göster" olacak. Bu özellik kullanıldığında, bazı hikâyelerin görüntülenmesi için sahibine mesaj atmak gerekecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu