USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esenler '11 ayın sultanı'nı karşılamaya hazır

Esenler Belediyesi, af ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif boyunca bu yıl da pek çok etkinlik düzenleyecek. Esenler’de bu Ramazan coşkusu meydanlara taşacak, kurulan dev etkinlik alanında birbirinden özel programlar Esenlerlilerle buluşacak.

Esenler '11 ayın sultanı'nı karşılamaya hazır
10-03-2024 18:58
Google News

Esenler ÖZETİ| Belediyesi, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’i bu yıl da coşkuyla karşılıyor. Esenler’de bu Ramazan, Dörtyol Meydanı’nda kurulan etkinlik çadırında mübarek ayın ruhuna uygun pek çok özel etkinlik düzenlenecek. “Ramazan Berekettir” temasıyla Şehir Ekranı TV ve Radyo Esenler’de bu aya özel hazırlanan programlar meraklılarıyla buluşacak.

ETKİNLİK ALANINDA ÖZEL PROGRAMLAR

Esenler’de bu Ramazan, Dörtyol Meydanı’nda, iftardan sonra “Çocuklar İçin Ramazan Sevinci” programıyla birlikte “Kur’an-ı Kerim” tilaveti ve sohbet programları olacak. Etkinlik çadırında konser, tiyatro, sinema ve belgesel gösterimleriyle birlikte anma programları da yapılacak. Osman Eğin, Prof. Dr. Necmettin Nursaçan, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Hakan Coşkun, Prof. Dr. Yasin Pişgin, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbet programıyla Esenlerlilerle buluşacak. “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi oyuncuları ve Bahadır Yenişehirlioğlu ile söyleşi programı düzenlenecek. Aykut Kuşkaya,  Ömer Karaoğlu, Mustafa Cihat, F. Türkmen ve A. Fesçioğlu konser etkinliğiyle Esenler’e Ramazan coşkusu yaşatacak. “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” ile “Nefes: Yer Eksi İki” film gösterimi ile “Aslan Yürekliler”, “Bir Tabak Daha”, “7 Güzel Adam” ve “Bin Yıl” adlı tiyatro gösterimleri yapılacak. Dursun Ali Erzincanlı ise naat gecesinde Esenlerlilerle bir araya gelecek. “Filistin Gecesi” ile “Ezanı ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Finali” özel etkinlikleri de meraklılarıyla buluşacak. Dörtyol Meydanı etkinlik alanında ayrıca “Ramazan Hadisleri Sergisi” de sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca “Üç Harem Fotoğraf Sergisi,” Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde kapılarını açacak. Abdülmetin Balkanlıoğlu, Ömer Döngeloğlu da düzenlenecek anma programıyla yad edilecek.

MİNİKLER RAMAZAN COŞKUSU YAŞAYACAK

Esenler’de bir gelenek haline “Çocuk İftarı”, bu yıl da yüzlerce çocuğu bir araya getirecek. İlk oruçlarını tutan minikler, hem eğlenecek hem oruç ibadetini idrak edecek. Dörtyol Meydanı’ndaki etkinlik alanında çocuklar için bilgi yarışmaları, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu, animasyonlar ve daha pek çok etkinlik düzenlenecek. Minikler yine kendileri için kurulan oyun parkurlarında gönüllerince eğlenecek.

MANEVİ TURLAR DÜZENLENECEK

Ramazan ayının manevi atmosferini cami gezileriyle pekiştirecek Esenlerliler, Çamlıca Camii, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eyüp Sultan Camii ve Süleymaniye Camii’ni ziyaret etme fırsatı yakalayacak. Ayrıca “Manevi Turlar” ile Ramazan ayı boyunca pazar günleri hariç her gün Merkez Efendi Camii, Fatih Camii, Eyüp Sultan Camii ve Hazreti Yuşa Türbesi ziyaret edilecek. Ramazan ayı boyunca teravih namazı ise her cumartesi Ayasofya Cami-i Şerifi’nde kılınacak.

ŞEHİR EKRANI BU RAMAZAN DA DOPDOLU

Ramazan ayında Şehir Ekranı TV’de Kur’an-ı Kerim okumaları, sağlık, sinema, tasavvuf, belgesel ve yemek programları meraklıların ilgisine sunulacak. Şehir Ekranı TV’de bu Ramazan, “Mukabele”, “Tembihnâme”, “Sağlıklı Ramazanlar”, “30 Şehir 30 Cüz”, “Anadolu’dan Esenler”, “Can Elleri”, “40 Makam 40 Anlam”, “Hayat Mektebi”, “Örnek Nesil”, “Divanhane”, “Kutlu Mevlid”, “Film Günlüğü”, “Mübarek Vakitler”, “Atıksız Tarifler” ve  “Bir Nefes Sıhhat”  programları izleyicilerle buluşacak.

RADYO ESENLER’DE ÖZEL YAYINLAR

Ramazan ayı boyunca Esenler'in farklı noktalarında yapılacak yayınlarla dinleyici ve izleyicilerle buluşulacak. Radyo Esenler’de “Asr-ı Saadette Ramazan”, “Peygamber İkliminden”, “Kur’an Sofrası”, “Diş Kirası”, “Ramazan Gölgesinde Hayat” ve “Kadınlarla Hasbihal” adlı programları dinleyicilerin ilgisine sunulacak.

10 KİŞİYE ÇEKİLİŞLE UMRE ZİYARETİ

Esenler’de her Ramazan Kadir Gecesi’nde düzenlenen “10 Bin Hatim 100 Bin Dua Buluşması” ile binlerce hatmin duası, Esenler Dörtyol Meydanı’nda yapılacak. Aynı gün çekilişle 10 kişiye umre ziyareti hediye edilecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
DJI, Bütçe Dostu 4K Drone Mini 4K'yı Tanıttı
DJI, Bütçe Dostu 4K Drone Mini 4K'yı Tanıttı

DJI, Mini 2 SE serisinin yerini alacak yeni bütçe dostu drone Mini 4K ile dikkatleri üzerine çekti. Bu drone ile 4K çekim yapmak mümkün.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu