USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Erkeklerin Prostat Kanserine Fazla Yakalanmasının Sebebi Ne?

Prostat kanseri, erkekleri endişelendiren rahatsızlıkların başında gelir. Bilhassa 40 yaşın üzerindeyseniz tehlike çanlarının çalmaya başladığı söylenebilir ve hatta 75-80 yaşına geldiğinizde, bu hastalıkla mücadele etmeye başlama ihtimaliniz önemli ölçüde artar.

Erkeklerin Prostat Kanserine Fazla Yakalanmasının Sebebi Ne?
10-03-2024 13:18
Google News

Amacımız ÖZETİ| felaket tellallığı yapmak değil ancak bu noktadaki verilerin dikkate alınması gerekiyor. Örneğin Avrupa’da her yıl 346.000 erkek, bu rahatsızlıkla karşı karşıya kalmakta ve Türkiye’deki erkeklerde de prostat kanserine yakalanma oranı epey fazla.

Peki, erkeklerin prostat kanseri olma yüzdesinin bu kadar fazla olmasının sebebi nedir?

Prostat, bağırsakların ön tarafında, idrar torbasının hemen altında olup bu bölgenin çıkışını saran ceviz büyüklüğünde bir salgı bezidir ve meni sıvısının yapımından sorumludur.

Prostat

Aslında erkeklerin prostat kanserine bu kadar fazla yakalanmasının temelinde, zamanla ve yaşlandıkça diğer hücrelerde olduğu gibi prostattaki hücrelerin de işlevini yeterince yerine getirememesi vardır. Böylelikle kanser ihtimali daha da yükselir.

Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, bildiğiniz gibi prostat da dâhil olmak üzere vücudumuzun içindeki her şey hücrelerden oluşur. Tam anlamıyla işlevini yerine getiren hücreler, hücre döngüsünden geçerler ve burada büyürler. Devamında mitoz olarak bilinen bir süreçle kopya hücrelere bölünürler.

Ancak hücreler sadece büyüme sinyallerini almakla kalmaz.